India Individueel  

start Start

inleiding india Wie zijn wij

autoverhuur india Autoverhuur

reacties Reacties

hotels in india Hotels in India

links india Links

contact Contact

Page Redirection If you are not redirected automatically, follow the link to example

Persoonlijke reacties

Op deze pagina kunt u reacties en aanbevelingen lezen van mensen die eerder met een auto + chauffeur een rondreis door India gemaakt hebben. Allemaal overwegend positief, soms voorzien van een kritische noot.
Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Rob

Johan, Marijke & friends met Rattan & friends, april 2015

De reis was super. Zoveel moois op veertien dagen. Het mooiste land dat ik ooit gezien heb. De trip zat fantastisch in elkaar zodat we ons geen moment verveeld hebben en iedere dag konden genieten van meer moois.

lees verder

Luc & Kathleen met Papu, april 2015

India was fantistisch en inderdaad met niets te vergelijken. Dank voor de tip om Chennai te laten vallen en te kiezen voor Mammalapuram, echt de moeite waard..

Papu was echt een verademing na 10 dagen alles zelf te regelen. Was stipt op tijd, kende de streek uit zijn broekzak, zodat alles vlekkeloos verliep. Informeerde ons correct over hoe en wat sprak voldoende Engels om aan onze verwachtingen te voldoen, rustplaatsen / restaurants / gevraagde shops etc... Hield zich discreet maar toch aandachtig aanwezig.
Kortom een perfecte tweedaagse Delhi en Agra.
Dank voor de medewerking

Nicolien & Guido met Rattan, maart 2015

De reis is erg goed verlopen. We hadden wel wat persoonlijke ongemakken, maar daar heeft Rattan ons erg goed bij geholpen. We zijn de eerste dag namelijk al in een ziekenhuis in Delhi beland. Rattan heeft ons daar erg goed geholpen. Later tijdens de reis heeft hij voor extra medicijnen gezorgd. Hij deed er alles aan om ons zoveel mogelijk zorgen uit handen te nemen. Hij heeft ons meer dan goed verzorgt. Echt een top kerel.

lees verder

Marije & Ewald met Bhaskar, maart 2015

We hebben een meer dan fantastische reis gehad met Bhaskar als chauffeur in Rajasthan. Wat konden we nog meer wensen? Hij reed veilig, hij was zorgzaam, hij had humor, hij was leuk, hij adviseerde ons goed, hij doet echt zijn best voor je, zijn Engels is heel goed, hij was veel meer dan een chauffeur die je van A naar B rijdt. Ik kan hem zeer aanbevelen.

lees verder

Walter en Derk met Ajay / Anil, maart 2015

We hebben genoten van onze reis en zijn blij dat we per auto hebben gereisd. We hebben Ajay als heel aardig en betrokken ervaren en ook zeer stipt qua het nakomen van afspraken. Helaas moest hij vanwege prive omstandigheden op een gegeven moment terug naar Delhi. Dit is verder heel goed opgelost en kregen voor het traject Agra naar Jaipur en terug naar Delhi Anil als chauffeur. Een prima vervanging van Ajay, ook zeer vriendelijk en betrokken.

Ik wil je bedanken voor al je adviezen en bijdrage in het opstellen van een uiteindelijk reisprogramma.
De Salaam Trust walk was heel bijzonder, zeker de ontmoeting met de straatkinderen in het opvanghuis.
Zo ook de fietstour door Delhi was zeker de moeite waard. Je leert het straatleven kennen. Je komt op plekjes waar je anders niet zou komen.

Renate & family met Bhaskar, januari 2015

We hebben een heerlijke reis gehad. Eerst vijf dagen in Pune waar mijn dochter een leuk programma had bedacht en daarna de rondreis vanuit Udaipur naar Delhi. We hebben onze ogen uitgekeken en ons geen minuut verveeld. Ikzelf heb slechts één dag van het programma moeten missen omdat ik toen met koorts in bed lag. Maar als je met vier personen 2,5 week op pad bent vind ik dat erg meevallen.

Onze chauffeur Bhaskar  was beleefd, aardig en altijd op tijd en heeft ons (meestal) gebracht waar we heen wilden. 
Voor ons was dit de eerste keer dat wij op deze manier reisden en voor mij de tweede keer een bezoek aan een Aziatisch land.

Ik heb toch wat kleine kritische opmerkingen. Misschien kun je er wat mee bij andere gasten die voor het eerst zo'n reis doen.
Voor alle duidelijkheid: Bhaskar was een goede chauffeur met een typisch Indiase mentaliteit. Voor ons zijn  die punten leermomenten.  Zo gaat dat dus in dit soort landen. En daar zullen we de volgende keer anders mee om gaan.

Jij in ieder geval heel erg bedankt voor je bemiddeling.  Wij kijken terug op een geweldige vakantie en hebben van een blije Bashkar afscheid genomen.

Kees & Joke met Bhaskar, oktober / november 2014

We hebben een geweldige reis door Rajasthan gemaakt. Bhaskar was niet alleen een buitengewoon goede chauffeur (verschrikkelijk wat een hectisch verkeer), daarnaast was hij vriendelijk, behulpzaam en iedere keer keurig op tijd (nine is fine) en niet onbelangrijk: hij heeft veel humor. Vooral de flexibelheid (verandering van route en overnachtingen) hadden wij nog niet eerder meegemaakt.

Hoogtepunt van de reis was Pushkarfair, geweldige belevenis. De vele pelgrims die deze week naar Pushkar komen en 's nachts in de open lucht overnachten langs de weg maakte grote indruk op ons.

We hebben met Bhaskar alweer plannen gemaakt voor 2015 en dan naar Himachal Pradesh.
Dus kort samengemaakt het was een bijzondere reis en Rattan en Rob bedankt voor de interesse tijdens de reis.

Johan met Anil, november 2014

Ik heb ervoor gekozen om de hele week in Pushkar te blijven. Ik vond het namelijk erg leuk om de geleidelijke verschuiving te zien van de nadruk op de camel-fair aan het begin van de week naar het Pelgrimsgedeelte op de laatste dag, donderdag 6 november.

lees verder

Peter & Lucia met Anil, oktober 2014

Door "toeval" waren we met Rattan & Co-drivers in maart op groepreis door Rajasthan & Agra; zie tekstje van Johan ( Johan & friends met Rattan & co, maart 2014 ). De reis en lokale cultuur was ons zo bevallen dat we besloten in oktober andere delen van India te bezoeken. Vermits in maart Anil onze chauffeur was, hebben we onze door Rob voorbereide oktober-reis deels door Anil en mezelf verder laten ontstaan en onder wegen aangepast zoals dat bij een echte "roadtrip" kan en mag.

lees verder

Leo en Tess met Anil, september 2014

We hebben een heerlijke week gehad met Anil. Alles is perfect verlopen. Anil is een heel rustige vriendelijke en behulpzame man. Hij heeft ons veilig van Delhi naar Jaipur, Agra en Varanasi gereden. Vele kilometers gemaakt.
Anil was heel flexibel met alles wat we wilden. TOP!

Jij bedankt voor je hulp in alles, ook toppie geregeld! :-)

Wouter & Leonie met Bhaskar, september 2014

We zijn wel wat gewend, want we reizen al meer dan 10 jaar door Azie. Maar deze keer hebben wezeker een geweldige en bijzondere vakantie gehad. Wel warm, maar dat is een onbeheersbare factor. Onze driver heeft zeker bijgedragen aan onze geslaagde vakantie.

1. Perfecte chauffeur die zich keurig aan de verkeersregels hield. We hebben ons in de hectiek geen moment onveilig gevoeld.
2. Zorgzaam. Waarschuwde ons voor zakkenrollers en agressieve verkopers. Gaf ook aan of we wel of niet een gids nodig hadden.
3. Behulpzaam. Als we ergens niet uit kwamen loste hij het op. Zorgde voor een gids als het nodig was. Ook voor vervangend vervoer als iets met de auto niet te bereiken was.
4. Aardig, humoristisch. We hebben wat afgelachen. Humor maakte de lange ritten draaglijk. Tijd vloog voor bij. Ook voor hem vertelde hij.
5. Bijzonder attent. We kwamen niets te kort. Op tijd stoppen voor koffie of een lunch onderweg. Ontbrak er iets aan de kamer, hij sprong in de bres.
6. Informatief onderweg. Uitleg over gebouwen, flora en fauna

Afscheid was best emotioneel, van beide kanten.

Peter & familie met Pawan, juli 2014

Onze reis is prima verlopen. Chauffeur Pawan was bijzonder plezierig.  Hij gaf goede uitleg over de mogelijkheden om bezienswaardigheden te bezoeken en was behulpzaam met zoeken naar de juiste hotels en restaurants. Zijn afspraken kwam hij steeds na.

Uiteindelijk hebben we de te ambitieuze reis ingekort. Hoewel we daardoor niet in Jaisalmer zijn geweest, waren we blij niet nog meer in de auto te moeten reizen. Je verkijkt je inderdaad op de gemiddelde snelheid die gehaald kan worden.

De vliegreis vanuit Varanasi (via Delhi) naar Kathmandu en terug naar Delhi met SpiceJet verliepen probleemloos.
Al met al hebben we enorm genoten van onze reis door ( een stukje) India en Nepal.

Ik kan vrienden en bekenden deze formule zonder meer adviseren.

Lisanne (18) & familie met Avtar/ Rajasthan, juli 2014

Vanaf het moment dat we op het vliegveld aankwamen in Delhi tot de laatste dag hebben wij ons zeer vermaakt in India. De lieve chauffeur Avtar heeft daar zeker aan bijgedragen. Hij kan uitstekend rijden, zijn Engels is goed en hij is ontzettend flexibel en betrouwbaar. Hij weet veel over het land en kan daar ook over vertellen. Met het 5-koppige gezin hebben we regelmatig wensen doorgegeven over bijvoorbeeld winkels/hotels/steden/restaurants/zwembaden en we zijn eigenlijk nooit teleurgesteld. Het voordeel van reizen met chauffeur is zeker dat je zelf nooit hoeft te zoeken naar hotels. Daar word je namelijk in dit land niet erg vrolijk van.

Avtar wist ook altijd wel een goed restaurant op de plek, waar we op dat moment waren. Hij is erg beschermend en zal je niet zomaar laten eten op de straat of s'nachts laten lopen door het gebied. Geef duidelijk de wensen door qua dagen in 1 plaats, dan kan Avtar makkelijk regelen dat er meer of minder nachten geboekt moeten worden in dat hotel.

Nog wat tips:
- De kamelensafari in Khuri met s'avonds lekker eten en een dansvoorsteling!
- Rondlopen in Jaisalmer en eten bij TRIO (met uitzicht op het prachtige Fort)
- In Udaipur Octopussy (James Bond film) kijken en daarna eten bij een hotel met uitzicht op het Palace Hotel.
- In Jaipur naar de bioscoop en een Bollywood Film bekijken met nog zo'n 1000 andere Indiers in de zaal
- Taj Mahal, Agra
- Struinen door de straatjes van Pushkar

Wij waren dus erg tevreden over deze reis in India. Het is een ontzettend apart land met veel verschillende gebruiken en veel cultuur.

Marco & Erica met Sushil, april 2014

Wij zijn erg tevreden over hoe de reis verlopen is!
Sushil toonde zich een betrouwbare & punctueel chauffeur met veel kennis van zaken qua inschatten reis & duratie en bezienswaardigheden.

Bij aankomst van een voorspoedig verlopen vlucht heen stond Sushil ons al op te wachten en zijn wij naar ons hotel gebracht (ik had het Taj Palace geboekt voor de eerste nacht/ochtend) waar wij eenmaal ~0300 aangekomen ons op konden frissen en ~een uurtje slaap hebben gehad. Vervolgens zijn wij smorgens vertrokken ~1200 om in Rishikesh ~1900 aan te komen. Wij hebben Sushil advies qua hotel gebruikt en dit beviel goed. 's Morgens reden we ~rond 0900 richting Netala. De Toyota Innova is een goede keuze geweest aangezien onze kindern wel een beetje last hebben gehad van wagenziekte (nu en dan) maar mijns inziens hielp het wel degelijk dat zij in de innova wat hoger zaten en dus beter hun orientatie konden houden.

Aangekomen in Netala werden wij hartelijk ontvangen en hebben wij in de Ashram verbleven gedurende ~11 dagen Wij hebben een beetje gewandeld en het doel van onze reis kunnen vervullen. Onze gastvrouw heeft geen moeite gespaard en 2 priesters geregeld die ons hierbij behulpzaam waren alsook een feest helpen geven waar alle kinderen van het plaatsje gevoed werden die in het teken stond van de ancestral prayers. Uitstapjes o.a. naar Sukhi Top, Rishikesh o.a. ganga aarti'

Johan & friends met Rattan & co, maart 2014

Omdat iedereen altijd vol belangstelling reageerde op onze 3 vorige rondreizen door India, heb ik voor 10 mensen, samen met Rob en Rattan een mooie rondreis door Rajasthan samengesteld. Ons reisgezelschap varieerde van 27 tot 77 jaar en van werkzoekende tot fabrieksdirecteur.

Met vier wagens en 11 mensen 14 dagen op rondreis door Rajasthan
Een hele opdracht voor mij, om dit bont allegaartje de reis van hun leven te bezorgen. Ik wist dat ik mijn vertrouwen voor 100 % in handen van Rob en Rattan kon leggen.

Han & Helen met Rattan, februari / maart 2014

Inmiddels weer een paar dagen terug van India. We hebben een mooie vakantie gehad.  Wat een indrukwekkend land! We gaan zeker nog een keer terug. Alles is goed verlopen. De afstanden waren goed te doen...al pratende met Rattan over van alles-en-nog-wat ben je voor je het weet weer op de volgende bestemming. Daarnaast beschikt hij over een ruime dosis ervaring in het ontwijken van koeien, tuktuks, te zwaar beladen auto's en al het andere verkeer dat zich op totaal ongestructureerde wijze door het land verplaatst. 

Wij vonden Rattan een erg sympathiek persoon die altijd voor je klaar staat als je hem nodig hebt en ook zelf met goede suggesties komt op plekken waar zelfs de lonely planet tekort schiet. We hebben in Bikaner afscheid genomen van Rattan om de volgende dag s'avonds de nachttrein naar Delhi te nemen. We hebben echter besloten om s'ochtends al de trein naar Delhi te nemen, omdat Bikaner ons wat minder aansprak na alle prachtige andere bestemmingen in Rajasthan.

Zelfs toen het door ons geboekte woestijnkamp in Jaisalmer niet bleek te bestaan, behield Rattan zijn geduld en ging met ons op zoek naar het perfecte alternatief; Damodra desert camp, wat wij van harte kunnen aanbevelen.  Rattan bood ons zelfs nog aan om in Delhi te komen eten; helaas is dat er niet meer van gekomen, maar voor ons een teken van de grote gastvrijheid van Rattan en het prachtige India. 

Bart & Veronique met Harish, februari 2014

We hebben een schitterende en onvergetelijke vakantie achter de rug. Ver uit één van de mooiste en meest indrukwekkende  rondreizen die we ooit gedaan hebben. Ondanks het drukke en vermoeiende reisschema zijn we toch blij dat we bij dit programma gebleven zijn. We hebben op die korte tijd zoveel gezien. Dankzij jouw suggesties kwamen we ook vaak op plaatsen ver van de platgetreden paden waar weinig toeristen komen wat het nog zo bijzonder maakte. Kortom een supervakantie!

De tour met Harish verliep bijzonder goed en vlot. Hij is een correcte man en voelde ons meteen ook aan. Hij was niet opdringerig en heel correct. Hij bracht ons enkel naar de zaken die wij wilden. Hij gaf ook zo nu en dan voldoende informatie en uitleg. Hij heeft echt zijn uiterste best gedaan. Dagelijks werd de auto binnenin schoongemaakt. Voor hem moet het ook wel vermoeiend geweest zijn denk ik. Ik zou het zeker aan één ieder adviseren om met jou en je vrienden ginds samen te werken. Prijs kwaliteit zeer correct.

Karan & Charlene met Rattan, februari 2014

We zijn goed en wel aangekomen! Het waren 12 intensieve dagen, maar we hebben al onze zaken (zoals gedacht) kunnen verwezenlijken. Hartelijk dank voor de tips en service. Rattan is een top gozer, heeft ons op een heel goede manier geleid. En hij bezit absoluut een hoge dosis rijvaardigheid.

De Agra tour hebben we met de trein afgelegd, was een prima optie. Van Delhi hebben we heel veel gezien en genoten van de uitleg van Rattan. Dat was Delhi even in het kort. Een geslaagde reis!

Wim & Yvonne met Rattan, januari 2014

Ik weet niet waar ik beginnen moet . We hebben de hele wereld afgereisd en hebben dus aardig wat ervaring . We reizen eigenlijk altijd op eigen gelegenheid . Vaak huren we een auto of reizen met bus en trein (Azie ,Africa Zuid en midden Amerika) .

We hadden veel over India gelezen en lazen dat dat vaak wel heel heftig is. Dat je beter niet zelf in dit chaotische, links rijdend verkeer moet gaan rijden. En ze hebben gelijk, alles krioelt door elkaar.
Dus ook ons advies niet zelf gaan rijden.
Na enig zoeken kwamen we op deze site terecht.

lees verder

Tineke & John met Ajay, oktober / november 2013

Het is allemaal weer prima verlopen.. Ajay is een rustige,sympathieke man die weloverwogen te werk gaat ,wij voelden ons heel veilig bij hem in de auto. Wij hebben het echt getroffen met deze chauffeur...

Dit keer hebben we Rishikesh, Haridwar, Shimla, Manali, Dharamshala , Mandi en Amritsar bezocht en daarnaast wat kleinere plaatsen ..Rewalsar ( vanwege de Tibetanen) en Tattepani.( hete bronnen) en de laatste twee dagen Delhi.
.
Eigenlijk waren alle bestemmingen geweldig ,de weg er naar toe vaak hobbelig en stoffig, maar uiteindelijk kwamen we steeds ruim op tijd aan bij het hotel.

India blijft fascinerend,misschien gaan we volgende keer naar Sikkim en Darjeeling....helaas hebben jullie daar waarschijnlijk geen chauffeurs , dat is jammer want dit concept maakt het reizen in India een stuk comfortabeler .

Stefan en Victoria met Rattan, oktober 2013

We zijn alweer gewend aan het Nederlandse leven na een heel mooie reis met Rattan. Ons hoofddoel was informatie krijgen over de herkomst van mijn geadopteerde zus. En in Patna in het weeshuis van moeder Teresa wisten ze nog van alles over Victoria.

Rattan heeft bijna de hele 2,5 week ons prachtig rond gereden. De rit van Delhi naar Patna was super. Veel gekke onverwachte zaken gezien. Dus een echte aanrader.  En jij Rob, ook dank voor de indeling van onze reis. 

Agnes & Harry met Raj / Rattan / Bhaskar, oktober 2013

In oktober zijn we opnieuw naar India geweest, reeds voor de derde keer via Rob en Rattan.
Onze rondreis begon in Amritsar, met als chauffeur Raj Kumar, die we nog kenden van de vorige keer. De gouden tempel is inderdaad prachtig, de gratis maaltijd in de guru ka langar een unieke ervaring, de jallianwala bagh waar in 1919 honderden ongewapende demonstranten werden gedood door de Engelsen, indrukwekkend. De warmte en de gastvrijheid van de sikhs hebben indruk gemaakt. De ceremonie aan de grens met Pakistan is een niet te missen spektakel !

lees verder

Anja & Jan en Beppie & Berry met Sushil, september 2013

Onze ervaring met Sushil is als zeer prettig ervaren. In het hectische India hebben wij ons, met zijn ervaren stuurkunst, steeds veilig gevonden. Hij lijkt een ingebouwde TomTom te hebben, want hij weet overal de weg, m.n. binnendoor. Communicatief was het eveneens erg positief. Hij spreekt goed Engels, weet veel te vertellen en kent zelfs moppen die vertaald ook dezelfde komische inslag hebben.

We zijn ook op plaatsen geweest, waar o.i. nauwelijks toeristen komen zeker niet als je in een groep reist. Ook had hij zelf al snel door dat wij voorkeur hebben voor flora en fauna. Hij speelde hier snel op in. Zijn informatie hoe bepaalde zaken en personen kunnen handelen was zeer bruikbaar. De beslissingen liet hij echter steeds bij ons zelf liggen. De hotels waren naar tevredenheid. We hebben geen enkel maal een hotel afgewezen waar we door hem werden gebracht. Speelde er toch wat kleinigheden werd dit door hem meteen opgelost.

Ook vroeg hij steeds naar feedback over locaties, bezienswaardigheden, etc. etc. voor hem bruikbaar bij eventuele volgende reizen. Sushil is de gehele reis (4000 km) aangenaam en correct gezelschap geweest. Bij een eventuele volgende reis naar India zouden wij, met voorkeur, naar hem vragen.

Han & Maureen met Anil, augustus 2013

We zijn weer heelhuids terug. Allereerst hartelijk bedankt voor jouw duidelijke coördinatie en werkwijze, zodat we in de gelegenheid zijn geweest een belangrijk deel van de cultuur van India te kunnen ervaren. Ondanks het feit dat we allebei tijdens de tocht twee dagen zijn ziek geweest kijken we toch met plezier terug op onze reis waarbij we zicht hebben gekregen op een opvallend groot aantal tegenstellingen dat binnen India bestaat. Een beleving die we niet zo maar van ons afschudden maar één die juist een belangrijke plek in onze herinnering heeft gekregen.

Over Anil 's rol tijdens onze tour zijn we  tevreden. Hij is een vriendelijke man en een erg goede chauffeur. Hij komt zijn afspraken na en stelt zich verantwoordelijk op. Met name zijn verantwoordelijkheidsbesef is een belangrijk pluspunt aangezien hij ons tijdens bezoeken op markten, tempels etc. altijd duidelijk heeft geïnformeerd over "problemen" waarmee we geconfronteerd zouden kunnen worden. Tevens hebben we Anil leren kennen als een gastvrij persoon die ons twee keer bij hem thuis heeft uitgenodigd. In een ontspannen sfeer hebben we zijn familie leren kennen

Thomas & Zazoe met Deepak, juli 2013

Wij hebben in India onvergetelijke ervaringen meegemaakt. Ondanks het bloedhete weer zijn we zeer tevreden over het verloop van de reis. Deepak heeft in dit geheel een erg grote bijdrage gehad.
Voorafgaand aan de vakantie wisten we niet zo goed wat we moesten verwachten van hem.
Er stonden immers geen recensies of andere informatie op deze site.

Deepak is een zachtaardige en verlegen man. Hij heeft ons voorzien van tips en trucs op diverse plaatsen in India. Op deze manier zijn we (meestal) niet de dupe geworden van enkele toeristenzwendels. We voelden ons erg veilig in de auto bij Deepak.

In sommige steden hebben we erg veel haast moeten maken, maar dat was te verwachten met onze strakke planning. Ik heb alleen maar goede ervaringen meegemaakt en ik zou hem ook zo aanraden bij vrienden en familie. Hij was overal keurig op tijd en voorzag ons van gekoelde flessen met water.

Bob & Kitty from the UK with Rattan, July 2013

Rattan met us in Varanasi and took us to Lucknow, Nainital and back to Delhi.
He is a very reassuring driver to have and he is a good guide.
The trip was eventful with poor roads and even poorer drivers but Rattan got us through safe and sound.
Thank you Rattan, we hope to see you again.

Jean-Pierre, Thieu en Rafke met Anil, juli 2013

Het is een fijne reis geweest met een prima chauffeur en gids. Sympathiek, Engels op voldoende niveau en geen moeite teveel om het ons naar onze zin te maken! Zeer fijne ervaring om weer terug te zijn in India, smaakt alweer naar meer. Ook bij mijn kinderen, die het ook erg goed met Anil konden vinden. We zijn ook nog bij hem op bezoek geweest. 
Kortom...super trip gehad.

Josfin en Irma met Ajay, april / mei 2013

Na meer dan vijf en twintig jaar met o.a. buitenlandse ervaring als expat in Azië en vakanties met auto-chauffeur kan ik uit de grond van mijn hart de manier zoals ik nu door India heb gereisd aanbevelen. Gelukkig liep ik door te surfen de website van "Devarosa" tegen het lijf. De opbouw van de website gaf mij een goed gevoel om een stap verder te gaan.

Ik stuurde een mail naar Rob (contactpersoon in Nederland en België) met mijn wensen-pakket.  Complimenten voor Rob die op elke mail meteen reageert of hij naast je zit. En met hier en daar een aanpassing (in overleg "wat is verstandig?") is alles gehonoreerd. Dus ik heb echt waar voor mijn geld gekregen.

Hieruit blijkt de vakmanschap van deze organisatie zoals het nu is opgebouwd. De organisatie heeft een goede crew van chauffeurs met een degelijk wagenpark in zijn bezit .
Wat verder heel bijzonder is van deze organisatie "dat alles een op een wordt geschakeld". En dat kan nooit in een reisgezelschap en is moeilijk voor vele Indiase reisburo's.

Deze trip was Ajay onze chauffeur, wiens sociale vaardigheden als extra persoonlijke kwaliteit kan worden genoemd.

Lieve & Reimond Belgie met Bhupender, maart / april 2013

En zo zijn we terug van een prachtige reis door het fascinerende India. We hebben enorm veel indrukken opgedaan, die zelfs nu nog nawerken ! Heerlijk was het om na de lange vlucht Amsterdam - Delhi opgevangen te worden door Bhupender, onze chauffeur voor de komende twee weken.

Bhupender spreekt goed Engels , heeft gevoel voor humor en was altijd stipt op tijd ! Hij bracht ons veilig en vlot door het hectische verkeer en bleef altijd uiterst kalm, ook in de meest excentrieke omstandigheden. Hij wist ook overal goed de weg . Hij kon ons ook altijd diverse hotels van allerlei slag voorstellen. Ook bracht hij ons naar heerlijke restaurants : gezellig, goed van eten en vooral safe !

Onze reis was vooraf in grote lijnen uitgezet, maar toch stond hij open voor een uitsprong naar Mandawa. Dat hebben wij echt geapprecieerd ! Bedankt Bhupender. Bedankt Rob , voor de correcte regeling voor ons vertrek.

Koen & Caroline met Bhaskar, maart / april 2013

W zijn net terug van Indië. We hebben een mooie reis gehad. De chauffeur Bashkar viel zeer goed mee: goed chauffeur, flexibel, aangenaam en met humor. Alles is vlot verlopen. bedankt voor uw service.

Else & Paul met Rattan, maart 2013

Voor de tweede keer in 4 jaar via de website Devarosa naar India gegaan. Emirates was de beste optie om er te komen en we kwamen in de vroege morgen aan in Delhi. Geheel vernieuwd prachtig vliegveld. We hebben het nog zien bouwen 4 jaar geleden inclusief de kamelen die het cement aanvoerden.

Deze keer begon de vakantie anders dan anders want we hadden via Rob gehoord dat onze chauffeur en steun en toeverlaat Rattan inmiddels verhuisd  was naar een echt Indiaas wijkje en een guestroom heeft voor gasten. We hebben er zowel op de heenweg 2 nachten als de terugweg 1 nacht geslapen.

lees verder

Anneke & Kor met Sudarshan, februari 2013

Onze reis door Rajasthan was geweldig en Sudarshan is echt een prima chauffeur/gids/vraagbaak. We zijn echt super enthousiast over hem en hebben het geweldig leuk gehad. Hij weet zoveel en vertelt ook echt heel veel over van alles. Neemt je daarnaast mee naar allerlei extra leuke bezienswaardigheden en sunset plaatsen. Wat ook wel leuk is : hij is echt bezorgd om je. Wij eten graag streetfood en toen hij dat door had wees hij ons ook precies de plekken waar dat veilig kon. We zijn zelfs nog een keertje echt Indiaas gaan eten met hem, wat reuze gezellig was. En wat zeker niet onbelangrijk is : zijn Engels is prima en dat hebben we verder in India bij chauffeurs niet meer meegemaakt. Complimenten dus.

Frank & Marielle met Ajay, februari 2013

Na een vlucht van ongeveer 8 uur stond onze chauffeur Ajay stipt op tijd op de Luchthaven van Delhi op ons te wachten. Wij hebben 18 dagen gebruik mogen maken van zijn diensten waarbij hij als ervaren chauffeur ons door het drukke verkeer in India (rondreis door Rajasthan) heen loodste.

Wij hadden vooraf al min of meer een reisplan samengesteld (met wat aanpassingen na advies van Rob Pijpers) en hebben dit meteen tijdens onze eerste dag met Ajay besproken. Hij heeft ons toen enkele wijzigingen voorgesteld omdat we anders teveel uren in de auto zouden zitten. Achteraf waren wij erg gelukkig met deze voorstellen omdat we daardoor een aantal steden bezocht hebben (o.a. Udaipur) buiten ons reisplan en die beslist de moeite van het bezoek waard waren.

Al met al een grandioze reis met een chauffeur die met name ook door een uiterst sympathieke houding de reis zeer relaxed gemaakt heeft. Hij was altijd stipt op tijd op de plaatsen waar we afgesproken hadden; was ook  onderweg gezellig, sprak redelijk goed Engels (zoals veel mensen uit India sprak hij wat binnensmonds). Liet zich volledig leiden door onze wensen en verwachtingen, maar schroomde niet om ook regelmatig ons goede adviezen te geven.

De eerste dagen was hij echt bezorgd voor ons (liep vaak mee als wij iets gingen bezoeken, zonder dat dat opdringerig was). Hij wilde veel service verlenen en wat wij erg belangrijk vonden: hij reed veilig, we hebben ons nooit onrustig gevoeld ondanks de enorme hectiek van het Indiase verkeer. Kortom een aanrader en helemaal voor herhaling vatbaar.

Ria & Daniel met Anil, februari 2013

Alles is goed verlopen. Anil is een prima chauffeur en converseren in het Engels is geen probleem voor hem. Hij was ook zeer gedienstig en wou ons overal naartoe rijden. Als we aangaven geen interesse te hebben in 'shoppen', drong hij niet aan. Wij hebben ook de hotels via hem laten regelen, met wisselend succes.

Willemien & Marcel met Bhaskar, februari 1013

We hebben het geweldig gehad. Bashkar was niet alleen een buitengewoon goede chauffeur, hij was daarnaast ook zeer behulpzaam en vriendelijk en hij heeft een flinke dosis humor.
We hebben genoten van kleurrijk Rajasthan. Na onze vorige reizen in Noord-Oost India en in Zuid-India was dit weer een heel nieuwe ervaring.

Han met Rattan, februari 2013

Is dit te vertrouwen? Wie gaan er achter deze site schuil? Dit kwam op toen ik de website ontdekte van "auto en chauffeur door India". Ik heb het gewaagd, de doorslag gaf o.a. dat de helft van de reis betaald moest worden bij aankomst, de andere helft bij vertrek.

Ben net terug (27/2/2013). Heb een maand rondgereisd met Rattan Singh de chauffeur, en zijn auto, in een minder toeristisch gebied, met een slechte infrastructuur maar met veel bezienswaardigheden en puur India. Ik heb door Madhya Pradesh gereisd. En ik heb het GEWELDIG gehad.

lees verder

Joris en Jef. Jozef met Anil, februari 2013

Alles is volstrekt naar wens verlopen.
Onze ervaring met Anil is alleen maar positief. Anil was zeer behulpzaam en deed zijn uiterste best om onze reis in goede banen te laten verlopen. Dikwijls ging hij zelfs mee tot aan de receptie om te zorgen dat alles in orde was met onze reservering. Anil is bovendien een uitstekende chauffeur die ons heelhuids door het hectische stadsverkeer van India wist te loodsen. Bij een volgende trip doen wij opnieuw beroep op de diensten van Anil.

Jenny & Wim met Ajay, februari 2013

Alles was top geregeld, leuk dat je op deze manier met ze samenwerkt.

Jan & Carla met Bhaskar, januari 2013

Wij hebben best wel wat over de wereld gereisd, zoals onder andere een reis van 28 dagen met tweeën door China. Door de vele verhalen of moet ik zeggen de vele waarschuwingen over bijvoorbeeld de hygiëne in India hebben we besloten de reis in 2 delen te verdelen: eerst 8 dagen in het noorden en dan 7 dagen aan de kust in Goa.

Begin januari dook een groot probleem op toen we bericht kregen van Kingfisher dat onze vlucht van New Delhi naar Jabalpur voor een bezoek aan Badhavgarh was gecancelled. We besloten noodgedwongen de reis helemaal per auto te maken.

lees verder

Marijke, Louis, Toon, Marlies, Kathelijn met Johari, december 2012

Onze reis is prima verlopen. De chauffeur kon echt goed rijden en hij wist overal prima de weg. Waarschijnlijk was hij gewend dat hij het gehele dagprogramma kon regelen. Omdat wij zelf goed wisten wat we wilden zien was dat even wennen. Maar hij pikte dat prima op. Hij wist ook echt veel extra dingen zoals mooie plekjes voor de zonsondergang en leuke locaties voor de verloren uurtjes.

We hebben echt veel gezien en onze reis was onvergetelijk. We zaten precies in Delhi toen daar die rellen waren over die verkrachtingszaak. Daar hebben we toch niet veel van gemerkt. Het was er toen wel erg koud. Vooral als je 's ochtends door Delhi wilt gaan fietsen. (2.7graden c.) We zijn na Jaipur met de nachttrein naar Varanasi gegaan. 12 uur vertraging door de mist. Maar het wachten op zich was ook een belevenis. Te zien hoe men dat in India doet.

Daarna zijn we naar zuid India gevlogen. Cochin en de backwaters. Dan met de trein naar Mangalore en vandaar met de Konkan railway naar Benaulin. Even relaxen aan het strand.

Annette en dochters met Bhaskar, december 2012

We hebben een prachtige reis gehad, en vrij uitgebreid ook. We hebben een 'rondje' Rajastan gedaan, van Mandawa naar Bikaner-Jaisalmer-Jodhpur-Udaipur-Pushkar-Jaipur-Agra. En van daaruit met de nachttrein naar Varanasi en dan weer met het vliegtuig naar Delhi. Veel gedaan dus en veel gezien. Met name Varanasi was erg indrukwekkend. Maar ook de forten en paleizen in de steden waren mooi. De natuur leek soms wel wat op Curacao, waar we een aantal jaren hebben gewoond, dus dat was wel vertrouwd. De cultuur is uiteraard heel anders.

Ik heb me verbaasd over de rotzooi overal. Ratten in de trein enzo. We hebben genoten van alles wat anders is, al het lekkere eten, de mooie kleuren van de sari's, de markten, de tempels. Een collega van mij was er in dezelfde periode, en die wil er nooit meer heen, die vond het te vies. Ik weet niet of ik er weer kom omdat er zoveel te zien is in de wereld, maar ik vond het geweldig! Het vervoer was goed, de chauffeur (Bhaskar) aardig en correct. Hij was altijd op tijd en zo.

Bernadette & familie met Prem, december 2012

Inmiddels zijn wij bijna weer een week terug in Nederland. We zijn aan het bijkomen van een onvergetelijke en fascinerende reis door India. Graag willen wij je bedanken voor je bemiddeling van onze chauffeur in Noord-India. Prem was voor ons een rots in de branding en een geweldige chauffeur, de kinderen adoreerden hem.

Maria, Fia en Annelie met Anil, december 2012

We zijn inmiddels al weer terug in de kou. Dat was wel even wennen. Maar we hebben het prima gehad.
Anil was een prima chauffeur, vlot en veilig. We zijn via Pushkar naar Jaipur en toen naar Agra gereden. In Jaipur waren we met kerst. Door een dame uitgenodigd voor een nachtmis. Anil is met ons mee geweest. dat was voor hem, maar ook voor ons een bijzondere ervaring, heel leuk.

In Agra was het mistig en koud en zijn we alleen maar naar de Taj Mahal geweest en de volgende dag door naar Delhi waar hij ons weer bij het vliegveld heeft afgezet.
Al met al een prima trip veel gezien en gedaan. Je kon goed overleggen met Anil.
Als we weer in het noorden een chauffeur nodig hebben weten we je te vinden. Voor herhaling vatbaar.

Agnes & Harry met Raj, november 2012

We zijn weer terug in het land ! Dank je wel voor je efficiënte bemiddeling : je hebt een uitstekende chauffeur een job bezorgd, en ons een heel fijne reis. Wij voelden ons meteen op ons gemak bij Raj, hij vroeg naar onze plannen en verwachtingen en die werden absoluut ingelost !  Wij zijn erg tevreden over hem en bevelen hem graag aan iedereen aan !

lees verder

Ton, Mary, Fred en Els met Sushil, oktober 2012

Wij hebben met Sushil een fijne tijd doorgebracht, echt een fijne chauffeur en wij nemen het petje voor hem af hoe hij rijd in het drukke India.  Zeer zeker bij andere vakantie gangers aan te bevelen, wij hadden gewoon een veilig gevoel bij hem in de auto. Vandaar dat wij hem de laatste dag van onze trip vrij afgegeven hebben zodat hij toen zijn vrouw en kinderen nog even kom bezoeken alvorens de volgdende dag weer aan zijn nieuwe trip moest starten.

Ook hij had het bijzonder naar zijn zin met ons, het klikte gewoon goed. Wij hebben heel veel gezien en gedaan, ook wist hij waar je het lekkerst kon eten en genieten van het uitzicht. Bovenal een toffe kerel en zeker bij jou planning van gasten aan te bevelen.

Marcha en Jennifer met Anil, oktober 2012

Onze reis door India met Anil is super verlopen!
Hij heeft ons ook nog aan een paar goede slaapplaatsen geholpen en ook met de treintickets.
Heel erg bedankt nog voor jouw hulp.

Mochten er familie, vrienden of kennissen naar India gaan zullen wij zeker jouw site aanraden.

Anneke met Sudarshan, september 2012

Net een paar dagen terug uit het heerlijke India en proberen weer een beetje te landen hier. De overgang van dáár naar hiér lijkt groter dan andersom. Wat heb ik een supertijd gehad!

Van de kleine drie weken dat ik in India was reisde ik zo'n 10 dagen samen met Sudarshan door Rajasthan. Omdat ik alleen reisde leek me dit een ideale manier om de eerste hectiek van India aan te gaan, én ook om meteen wat aanspraak te hebben.

In eerste instantie was het een beetje wennen. Aan elkaar: lange tochten met zn tweetjes in de auto. Maar vele interessante gesprekken, alles wat maar in me op kwam kon ik aan hem vragen. Hij weet erg veel en hoe meer we aan elkaar gewend raakten hoe gezelliger het werd en hoe persoonlijker de gesprekken werden.

lees verder

Jos, Janine en Jourean met Raj, augustus 2012

Geweldige tijd gehad met Raj, wat een heerlijke kerel. Hoewel hij zich steevast als driver presenteert is hij ook als gids geweldig. Met zijn jarenlange ervaring weet hij veel over (in elk geval ) Rajasthan. Gebouwen, plekken, gewoontes, dorpjes, hij weet over alles wel wat. Voor ons ook genoeg, want we hoeven niet overladen te worden met informatie over allerlei zaken waar je in georganiseerde trips zo vaak naar moet luisteren (hebben we gezien en gehoord, want zelf mijden we gidsen tijdens al onze reizen als de pest).

lees verder

Walter, Jolanda en Tijn met Anil, juli / augustus 2012

We zijn weer terug van een geweldige vakantie door Rajasthan. Voor een belangrijk deel is dit ook te danken aan Anil. Volgens ons klikte het erg goed met Anil en hij heeft ons daadkrachtig met veel oog voor service bijgestaan in onze reis. Het is wat ons betreft allemaal soepel verlopen.

Wij voelden ons vrij in de keuzes van hotels en waar we hulp nodig hadden heeft Anil ons heel goed geadviseerd. De reis heeft eigenlijk geen enkel dieptepunt gekend. Wij zijn ook erg blij dat we het rondje in omgekeerde volgorde hebben gereisd. Volgens mij heeft Anil ook nog wat nieuwe hotels aan zijn lijstje kunnen toevoegen.

Wij zijn erg tevreden en zullen India Individueel aanbevelen aan iedereen die naar India wil. Ik gun met name Anil heel veel werk en inkomen om hem en zijn kinderen een stapje verder te helpen.

Frits & Liesbeth met Lakraj, juli 2012

Geweldige ervaringen in India gehad. De twee weken met Lakhraj zijn erg goed verlopen. Hij is een heel deskundige taxi-chauffeur die India tot in alle uithoeken kent. Hij luisterde heel goed naar onze wensen en gaf dan steeds adviezen op maat, waardoor we op de voor ons mooiste plekjes en in de voor ons beste hotels terecht kwamen.

Wij vonden hem af en toe wel wat roekeloos in het verkeer, maar daar hebben heel veel Indiase beroepschauffeurs last van. We hebben de rondrit gemaakt, zoals we van plan waren en na twee weken zijn we zelf met het vliegtuig van Delhi naar Varanasi verder gegaan. Als we nog 'ns naar India komen zouden we zo met hem weer 'n vakantie willen regelen.

Carla, Vincent en Ruth met Rattan, juli 2012

Waar zijn ze nu?

lees verder

Agnes & Marcel met Rattan, juni 2012

Inmiddels al weer een paar weken terug uit het fantastische India en druk bezig met het sorteren van alle foto's en het ordenen van onze gedachten...Wat een mooie reis hebben wij gehad in Rajasthan! India is een land vol contrasten, kleuren, geuren en heeft heel veel bijzondere plekken om te bezoeken. Wij zijn erg onder de indruk geraakt van al dat moois wat wij hebben gezien en de vriendelijke bevolking. Inmiddels al weer bijna drie weken verder komen de beelden nog vaak terug en laat het land ons nog niet los.

lees verder

Maaike & Martin met Rattan, maart 2012

We hadden maar een dikke week om te reizen in India en hebben ervoor gekozen de nachttrein te pakken van Bikaner naar Jaisalmer om tijd te winnen. Daarom hadden we voor 2 dagen een auto met chauffeur geboekt van Delhi naar Bikaner (met overnachting in het Shekhawati gebied). Maar als we hadden geweten hoe fantastisch onze chauffeur Rattan was, hadden we dit zeker niet gedaan.

lees verder

Arja & Jan met Anil, maart 2012

Wij zijn inmiddels weer in Nederland, na een fantastische vakantie mede dank zij jou. Alles was tot in de puntjes geregeld. 's Nachts stond Anil ons op te wachten en bracht ons naar ons hotel. De volgende morgen hebben we Rattan zelf ontmoet en alles door gesproken. Toen kon onze trip beginnen.

lees verder

Wibo & Monique met Deepak, december / januari 2012

India stond al jaren op onze verlanglijst, echter gewend aan veel vrijheid hoe aan te pakken. Reizen zonder chauffeur was geen optie, hoewel een chauffeur ons in Sri Lanka slecht was bevallen. Daarbij, hoe een chauffeur te regelen zonder vast te zitten aan de veel te dure pakketreizen, terwijl op internet hotels en vliegtickets eenvoudig zelf te regelen zijn. Toen ik Rob’s site zag en snel antwoord kreeg ik op mijn vragen waren wij gerustgesteld.

lees verder

Rob & Jany met Sohan Kashyap, december 2011

Wij hebben een fantastische vakantie in India gehad. Toen we aankwamen in Delhi werden we opgewacht door een chauffeur, die ons naar het hotel bracht. De volgende dag begon onze 15 daagse rondreis door Rajasthan met Sohan als chauffeur, in zijn Ambassador als auto. Hij reed heel zorgvuldig en beheersd door het chaotische verkeer in de grote steden en wij voelden ons veilig bij hem in de auto.

Niks was Sohan teveel, hij vertelde in goed engels veel over India, regelde ook de hotels voor ons en stopte voor de lunch bij goede restaurants. Ook voor het diner adviseerde hij waar we beste konden eten. Daardoor kwamen we op interessante plaatsen terecht.
Iedere morgen stond hij weer klaar op de afgesproken tijd.

Wij kunnen iedereen aanraden die naar India wil op vakantie om rond te reizen met auto en chauffeur. Het is een vorm van zelfstandig reizen met ondersteuning van de chauffeur.
En daar is Sohan de aangewezen persoon voor en ongetwijfeld ook de andere chauffeurs en vrienden van Rob.

Sohan, bedankt voor je bijdrage aan een onze TOP vakantie!
Rob, bedankt voor je vrijwillige bijdrage voor het regelen van de chauffeur!

Jaap & Margrethe met Suresh, november / december 2011

We hebben een geweldige reis gehad en ontzettend veel indrukken opgedaan en prachtige dingen gezien.
De verzorging van Suresh was optimaal, hij heeft alle hotels goed geregeld en was zeer toegewijd. Hij heeft ons veilig en beheerst door het verkeer geleid. In een woord hartstikke goed. We waren zeer happy met Suresh.

Tjerk & Claudie met Sudarshan, november 2011

Al vele jaren maken wij reizen naar verre bestemmingen. Een retourvlucht en een hotel voor de eerste nacht is dan meestal het enige dat we regelen. India leek ons iets té avontuurlijk om op eigen kracht te doen. Daarom besloten we een privéchauffeur te huren.
Via wat googlen kwamen we uit bij Rob. Hij koppelde ons aan Sudarshan. Dat bleek een gouden zet, want er was een klik.

lees verder

Frank & Nolly met Raj, november 2011

Na aankomst op het vliegveld van Delhi stond onze chauffeur netjes met een bordje met onze namen op ons te wachten. Wat heerlijk dat na een lange vlucht je direct wordt opgevangen. Na onze eerste kennismaking direct door naar ons hotel Arpit Palace in Delhi, waar we ongeveer een half uur later aankwamen, het was inmiddels drie uur in de nacht. Het hotel is sober maar schoon en netjes.
's Morgens door naar Mandawa om ons eerste fort te bezichtigen, wat na het verkeer ook weer een indrukwekkend begin was. Zo hebben we diversen forten en tempels bezocht die op zich allemaal iets eigens hebben.

lees verder

Wilma & Jan met Sudarshan, oktober 2011

Het is allemaal prima verlopen met Sudarshan. Hij was steeds op de afgesproken tijden aanwezig, wist goed de weg en had steeds snel door wat wij wel en niet wilden. Hij is volgens mij best slim. Hij stelt zich bescheiden op, wat wij wel op prijs stellen. Zijn Engels is niet heel goed, maar voor een chauffeur zeker goed genoeg. Hij is geen gids tenslotte.

Wij hadden al een heel programma voor ons zelf, dus hoefde hij ons niet veel te adviseren. Maar af en toe heeft hij toch nog wat dingen op eigen initiatief kunnen laten zien. Dus, al met al, zeker geslaagd. Volgende keer zouden we het weer zo doen.

Rob, jij ook bedankt voor je bemoeienissen. Het was perfect geregeld.

Patrick & Nina met Sudarshan, september 2011

We vertrokken op 27 augustus vanuit België naar India. Tijdens onze eerste week vlogen we met een binnenvlucht van Delhi naar Varanasi, van daaruit weer met een vlucht naar Khajuraho, vandaar met een taxi naar Orchha en dan per trein naar Agra.

Daar hadden we afgesproken met Sudarshan voor een 16-daagse rondreis door Rajasthan. Die was perfect op tijd op de afspraak. Trouwens ook tijdens de rest van onze reis was onze chauffeur steeds stipt op tijd, waar we ook afspraken.

lees verder

Jan & Petra met Rattan, augustus 2011

We zijn net terug van vakantie en erg enthousiast. India is een bizar land waar niks volgens regels lijkt te gaan.
Voordat we gingen wilden we graag een totaal nieuwe ervaring opdoen. Nou dat is India zeker! Wat ons elke dag opnieuw verbaasde is het verkeer: totale chaos. Ossen, paarden, tracktors, spookrijders, auto's, bussen, voetgangers, fietsers, honden, etc.. lijken allemaal op een voor ons onbegrijpelijke manier te door elkaar te functioneren.

Elke dag opnieuw was dat een beleving om te zien. Hoogtepunten voor ons waren: het uitzicht op de stad Jaipur, het natuurpark in Bharatpur met enorm veel prachtige vogels en aapjes, het natuurlijke noorden met uitzicht op de Himalaya (Kausani) , het dorp van de ouders van onze chauffeur Rattan, waar we een sjamaan aan het werk gezien hebben.

Kortom een geweldige ervaring, mede door de input van Rattan. Zijn input, humor en professionaliteit maakten alles tot een onvergetelijke ervaring. Hij was nooit te beroerd voor wat dan ook, stond open voor onze wensen. Rattan bedankt!!

Albert & Family met Tinku, juli / augustus 2011

We zijn weer gezond en wel thuisgekomen na een zware vermoeiende reis door Rajasthan. We zijn feitelijk nog aan het bijkomen…..maar oh…oh..wat was het een mooi land en wat zijn we ontzettend blij dat we niet echt ziek zijn geweest, terwijl je toch met z’n 5en bent. We hebben erg opgelet met eten.

En ja, dan Tinku. Wij hebben er de beste chauffeur aan gehad die we ons konden voorstellen. Tinku was rustig, beleefd, erg voorkomend en wilde geheel tot onze dienst staan. Ik moet daar nog altijd wat aan wennen (ben ook wel van overleg), maar hij was ten allen tijde beschikbaar en bereid te rijden.

Onderweg was hij ook onze guide. Dat deed hij leuk en goed gedoseerd. We zijn ook schreeuwerds van chauffeurs tegengekomen en chauffeurs die heel snel en o.i. gevaarlijk reden. Tinku bleef kalm.

Kortom: een fantastische reis en een goed georganiseerde taxi met chauffeur.

Francien & family met Avtar, juli 2011

Alles is prima verlopen. Het is wel een hele ervaring geweest, met veel indrukken, en totaal anders dan eerdere vakanties. De 3 pubers hebben minder goede herinneringen. Op mij hebben het land en de mensen grote indruk gemaakt, maar ook niet altijd op een positieve manier.

In ieder geval waren we héél erg blij met Avtar en met zijn bemoeienis, adviezen en geregel van hotels en evenementen. Zonder zijn en jullie bemoeienis waren wij echt totaal verloren geweest in dit land en was onze reis heel anders verlopen...dat is ons intussen heel duidelijk!

Roland, Marjolein en Anwar met Rattan, april/mei 2011

We zijn weer terug in (ook het zonnige) Nederland. Het was weer een heel bijzondere reis, die we niet hadden willen missen! Mede door jouw hulp aan Rattan en Rattan aan ons, is dit een geweldige en onvergetelijke reis voor ons geworden.

lees verder (dagboek in Word)

Hilde en Lea met Rattan, april 2011

We zijn sinds terug in het land. Vlucht is uitstekend verlopen, alsook de reis natuurlijk.
Mijn eerste ervaring met India is super verlopen! Rattan is een uitstekende chauffeur, we voelden ons heel veilig bij hem in de auto.
Hij wist perfect wat we wilden en gaf ons overal nog extra tips, om te doen, te bezichtigen, niet te doen...
Dank je wel voor alle hulp.

Johan & Monique met Rattan, maart 2011

Voor de tweede keer gebruik gemaakt van de taxiservice in India. Dit keer als deel van een reis in het Noorden waarbij we ons om 6 uur in de ochtend in het station van Agra na aankomst uit Varanasi hebben laten ophalen om ons vier dagen later weer te laten afzetten op het vliegveld van Jodhpur.

Het was na de reis in de nachttrein uit Varanasi fantastisch om direct na het uitstappen uit de wagon in de armen van Rattan te lopen die ons dus precies op de goede plaats stond op te wachten. Geweldig relaxed om zo aan te komen en binnen twee minuten op weg te kunnen naar de Taj Mahal.

lees verder

Johan & Tiny met Raj, december / januari 2011

Op onze reis naar Nepal en India afgelopen winter hebben wij 3 weken gebruik gemaakt van de diensten van Raj Kumar en zijn Ambassador. Dit was een individuele reis van 9 weken en vooraf hadden wij al contact met Rob om eventueel van zijn diensten gebruik te maken.
Onderweg hebben wij besloten om dit wel te doen en hier hebben wij beslist geen spijt van.
Wij zijn in Agra opgepikt en na een uitgebreide reis door Rajasthan 3 weken later in Udaipur weer achtergelaten.

lees verder

Jean-Pol & Martine met Anil, november 2010

Alles verliep prima met Anil, hij was aardig, gedienstig, professionneel, heel attent... Hij vergemakkelijkte heel wat onze reis. Hij was van goede raad voor het kiezen van hotels. Hij kende overal zijn weg en we leerden ook veel over India, omdat hij goed Engels spreekt en op mijn vele vragen kon antwoorden !

We zijn heel tevreden en danken iedereen voor de inzet ! Wij zullen u zeker aanbevelen aan onze vrienden en kennissen.

Jan en Rudi met Budhi, november 2010

Voor mij de eerste keer India, en ... inderdaad wel een 'belevenis' ... enerzijds de overweldigende smog, de alomtegenwoordige vuilnis, de gigantische en totaal ongeorganiseerde verkeersellende, de corruptie en de schrijnende armoede, en aan de andere kant van het spectrum de prachtige culturele nalatenschap, de exotische kleuren, geuren en smaken.

Na Delhi, Jaipur en Jodphur was het echt wel een verademing om een drietal dagen in en rond Jaisalmer en Khuri 'tot rust' te kunnen komen ... om daarna weer drie dagen in de megaheksenketel van de Camelfare in Pushkar terecht te komen ... een mooie afsluiter wat mij betreft.

Wat de chauffeur Budhi betreft: zeer aangename kerel, ervaren, discreet en een gedegen kennis van Rajasthan en omstreken. Dankzij hem in leuke hotelletjes (op 'ons niveau' dus kleinschalig, betaalbaar en toch proper en comfortabel) terecht gekomen, goede suggesties qua bezienswaardigheden en uiteraard ook via hem in een paar 'obligate' toeristenrestaurantjes en -winkeltjes terecht gekomen, maar ... dat hoort erbij vrees ik.
Ook hij is wat ons betreft zeker een aanrader!

Al bij al was India een ervaring om nooit te vergeten.

Romy & Wouter met Bharat, november 2010

Wij worden bij ons nogal sjofele guesthouse in het ‘backpackers district’ van Delhi (Paharganj) opgehaald door onze chauffeur Bharat! Door zijn grote glimlach en geweldige, brandschone Ambassador voelen we ons meteen gerustgesteld. We bezoeken vandaag het Rode Fort, de Jama Masjid, de Jain Temple en het Jain Bird Hospital. Dat laatste is niet echt een aanrader…

We rijden later die middag richting Jaipur, waar we in een leuk Heritage hotel verblijven.

lees verder

Sjikke & Jan met Bharat, september 2010

Onze chauffeur stond klaar op het vliegveld met het bordje "Jan & Sjikke". Wel even zoeken voor ons, want hij was niet de enige met een bordje. De kennismaking met chauffeur Bharat was prima. Een man met gevoel voor humor, die weet wat hij wil, maar ook uitstraalt dat hij weet wat zijn plaats is: 'you’re the boss, you say wat we will do’, enzovoort. Wij bepalen en hij voert uit. Hij brengt ons meteen naar zijn auto 'Ambassador'. Een product uit de tijd van de Britse overheersing. Lekker ruim en het zit wel goed. Ze worden nog steeds gemaakt. Deze is uit 2007.

lees verder

Ruud & Lucie met Bobby, augustus 2010

Toen we kennis maakten met Bobby op het vliegveld van Delhi maakte hij een wat gespannen indruk. Dit bleef ook de eerste dagen nog zo. Maar langzaam aan werd hij meer ontspannen. Het is moeilijk te zeggen of hij zich niet op zijn gemak voelde bij ons, of het door het hectische verkeer kwam, door de hitte of door zijn prive omstandigheden waar hij af en toe iets over vertelde.
Na een aantal dagen werd hij meer ontspannen. Op het platte land voelde hij hij zich duidelijk meer thuis en soms merkten we dat hij ook een leuke humor had. Bobby sprak niet zo heel goed engels en verontschuldigde zich hier vaker voor. Toch hebben we tijdens de uren in de auto leuke gesprekjes gehad en vertelde hij vol enthousiasme over het leven in zijn dorp en probeerde hij zo goed mogelijk onze vragen te beantwoorden. Hij deed heel erg zijn best!

lees verder

Coby & Willem met Rattan, juli 2010

Voor het derde jaar waren wij in India en voor de tweede keer hadden wij vervoer via Rob geregeld. Wat heerlijk om zo te reizen! De route hadden we van te voren wel zelf bedacht. In 2 weken van Delhi via Rishikesh, Badrinath, Gwaldam, Ranikhet en Nainital naar Moradabad. We werden er wel heel lui van deze reis, want we hoefden ons nergens zorgen over te maken. Rattan wist de weg, kende hotels, regelde een uitstekende prijs en bracht ons naar lokale restaurants. De maggi als lunch is een aanrader!

Rattan wil zichzelf absoluut geen gids noemen, maar zijn houding en begeleiding is van een super gids. Het was een plezier om bij hem in de auto te zitten. Rattan, King of the road! stond er in de LP die hij eens gekregen had.Na twee weken was het afscheid nemen en even slikken. Daarna gingen we zonder Rattan over het spoor verder naar Varanasi, Khajuraho en Orchha. Ook dat was fantastisch!

Frank & Ted met Avtar, juni 2010

Vanuit een kort weekje met het vliegtuig naar Leh teruggekomen naar Delhi, stond Avtar ons al keurig op te wachten (met een naambordje) op het vliegveld. Natuurllijk herkenden hij ons al direct van vorig jaar januari. We zijn naar de auto toegelopen, daar konden we meteen instappen in de luxe wagen met airco, wat een genot. Na het wat koudere Ladakh zaten we in Delhi ineens in snikhete temperaturen.... dat het zo warm zou zijn hadden we ons niet gerealiseerd, dus deze auto was echt perfect en lekker ruim, heerlijk, we voelden ons de koning te rijk.

Vanuit Delhi zijn we doorgereden naar Chandigargh, dit was niet echt een leuke stad, hadden we ook niet verwacht hoor, maar het was op weg naar Amritsar. Amritsar was leuk maar druk in deze tijd van het jaar veel toeristen uit India zelf. De gouden tempel is indrukwekkend en de border ceremonie, in Wagah, is hartstikke leuk om meegemaakt te hebben. Ook hier was de hitte af en toe afzien, maar de moeite zeer zeker waard! In Amritsar zijn we 2 nachten gebleven.

Daarna door naar Mcleodganj, ja dat was voor ons heerlijk, mooie omgeving, leuk dorp, we zaten zelf in een hotel in Bhagsu, zo'n anderhalve kilometer van Mcleodganj, lekker relaxed en veel gewandeld. Ook hier was het overdag heel warm, maar stukken beter uit te houden dan in overig India! We waren hier dan ook 5 nachten. Taxi hadden we niet nodig, er was trouwens ook bijna geen mogelijkheid voor de taxi, het was enorm druk met ook weer de meeste toeristen uit India zelf. De vierde dag zijn we de omgeving met Avtar gaan verkennen, Kangra, Palampur, een schitterende omgeving met zijn bergachtig gebied en vele rijst en theeplantages, geweldig.

Daarna zijn we via Shimla teruggereden naar Delhi, we hadden geen zin meer in nog hier nog te blijven en in overleg met Avtar zijn we de volgende dag doorgereden naar Delhi, waar we dan nog lekker konden uitrusten van de reis. Nou ja dat rusten in Delhi viel wat tegen in verband met de zeer hoge temperaturen!

Al met al weer een heerlijke vakantie gehad.
Heel veel dank en uiteraard meld ik me weer als we weer plannen hebben om naar India te gaan.

Johan, Marijke en Indra met Rattan, april 2010

We zijn inmiddels weer aan het werk en alles,(inclusief de darmflora) is opnieuw in de plooi gevallen. Net zoals vorig jaar (Rajasthan) , was ook de vakantie van dit jaar weer een fantastische ervaring. Samen met Rattan hebben we een fijne tijd doorgebracht in centraal India. Hij heeft ons altijd veilig doorheen het waanzinnige verkeer naar onze bestemmingen gebracht.
De wegen richting Khajuraho en Varanasi zijn echt zeer slecht (en dan druk ik me voorzichtig uit), maar Rattan heeft  blijkbaar een derde  oog voor de gaten in de weg.

lees verder

Annie en André met Bisht, maart 2010

We zijn terug in 't land. We hebben een schitterende vakantie gehad, zowel met onze driver Bisht als daarna in Nepal.
Bisht: nooit gedacht dat iemand zo behulpzaam kon zijn, niets dan lovende woorden voor zo 'n vriendelijk man. Zeer tevreden over het contact dat je voor ons gelegd hebt, je kunt hem zeker en vast aanbevelen voor volgende reizigers. Hebben ook Rattan ontmoet en die is ook al op de hoogte van het welslagen van ons avontuur met driver Bisht.

Tracey & Jim, Hermien & Pete met Raj, maart 2010

Travelling with Raj in the White Ambassador was great! I love the Ambassador- elegant, a touch of class, an antique style car with modern day comfort - good suspension (essential for the bumpy, pot-holed Indian roads) and lots of room. (We travelled with two friends and all four of us squeezed in!). But travelling with Raj was the best thing. He was fun to be with, open and honest.

Forthright, he was never shy about giving his opinion on any subject, and because he spoke excellent English he was able to answer all of the questions that came to my mind - from 'what's that'? when we saw some strange food stuff when passing through a village, to what was life like being a driver, to his views on arranged marriage. Raj made us laugh, gave great reccomendations for hotels/restaurants/shops and took great care of us in every way.

Desiree & Bert met Bharat, maart 2010

Met Bharat was het echt geweldig! Leuke lieve man en hij reed erg goed! We voelden ons erg prettig bij hem en we hebben het echt heel erg leuk gehad! Mumbai en Goa waren ook nog erg leuk! We zijn sinds gisteren weer thuis.

Bedankt voor je hulp en het meedenken! Je hebt ons op mooie ideeen gebracht en het was echt heel prettig dat we op deze manier al in Nederland een chauffeur konden regelen. Dat gaf ons veel zekerheid en we wisten dat dit betrouwbaar was.

Paul & Ivonne met Sohan, februari / maart 2010

28 dagen zijn wij samen met Sohan door Rajasthan, Madhya Pradesh en Uttar Pradesh (6000km) gereden in de leuke witte ambassador waar verrassend alle comfort in zat. Airco, ruimte . maar vooral een zeer goede driver die zijn wagen tot in de puntjes kent en onderhoud. De rijstijl in India was wel wat wennen maar Sohan reed ons veilig door het hectisch verkeer.

Paul had zijn eigen goed gevulde reistrotter samengesteld, maar Sohan wist op een zeer subtiele manier hier en daar aangename rustpunten en kleine traject wijzigingen in te lassen. Hij kleurde ons programma met zijn persoonlijke info die hij heeft uit zijn jaren ervaring als driver.

Sohan was steeds opgewekt, vriendelijk, eerlijk, gereserveerd en stipt. Kort gezegd, goed gezelschap gedurende onze reis. Met als hoogtepunt het Holifeest dat we door zijn toe doen mochten meemaken. Ongelofelijk veel heerlijke momenten hebben we kunnen meemaken gedurende de 28 dagen "Incredible India". We dromen nu reeds "we go back to India with Sohan".

Dank je Sohan en Rob het was voor ons de eerste keer India maar zeker niet onze laatste keer.

Kim & Erwin met Rattan, februari 2010

Op 6 februari werden we door Rattan voor de 2e keer van het vliegveld gehaald. Nu voor de route Delhi > Lucknow> Varanasi > Allahabad > Chitrakoot > Khajuraho > Orchha > Gwalior > Agra / Mathura > Delhi. Maar al vlug na aankomst legt Rattan uit dat het toch beter is om de route andersom te doen. Dus zaterdag 6 februari rijden we de drukte van Delhi uit. Op weg naar Mathura.

lees verder (Word)

Michèle en Marc met Kashmira, februari 2010

We hebben het schitterend gesteld en Kashmira was een zeer goede en aangename chauffeur in het hectische Indische verkeer. We bedanken je voor je tussenkomst. Zonder taxi en chauffeur hadden we uren verloren met bus en treinreizen.
Echt een aanrader voor een reis door Rajasthan.

Esther met Sushil, februari 2010

Ik vond India geweldig. Ik heb mijn ogen uitgekeken. Een volgende keer zou ik wel meer tijd nemen of minder op het programma zetten (zoals je al aangeraden had ;-), want al het gereis en overal uiterlijk 2 dagen zijn was best vermoeiend. Sushil is een fijne chauffeur. Ik voelde me veilig bij hem in de auto (best een verdienste in de verkeerschaos in India) en hij is een aardig en aangenaam persoon.

Paul & Ivonne met Suhan, februari 2010

Tot nu toe gaat het zeer goed, Suhan is een erg goede driver met zelfs heel wat suggesties over zijn land wat tot nu toe fantastisch meevalt. Bijvoorbaat al dank voor jouw goede raadgevingen, meer nieuws krijg je later.

Kees en Douwien met Rattan, december 2009

We zijn ( met een vertraging van dik 10 uur vanwege dichte mist in Delhi) weer terug van een geweldige vakantie. We zijn in Mumbai begonnen, vandaar door naar Aurangabad voor een bezoek aan Ajanta en Ellora en daarna door naar Orcha. De avond voordat we met Rattan op pad zouden gaan was hij al in het hotel in Orccha om even kennis te maken.  We kunnen er heel kort over zijn : het is een geweldige chauffeur ( geen wonder met zijn ervaring als bus- en taxichauffeur in Delhi) en een erg sympathiek persoon, die erg goed Engels spreekt. Complimenten !

Bovendien weet hij veel over zijn land, de cultuur en de religie te vertellen en is hij ook nieuwsgierig naar zijn gasten. We kregen echt het gevoel, dat hij genoot van de omgang met zijn gasten. Zoals de meeste Indiërs is hij ook uitermate voorkomend. We hebben in het verleden vaak gebruik gemaakt van auto + chauffeur, maar die chauffeurs spraken vaak heel slecht Engels. Dat is bij Rattan dus echt niet het geval. We hebben wel eens tegen elkaar gezegd, dat het jammer is, dat hij in India geboren is, want volgens ons is het een bijzonder intelligent persoon, die het ver had kunnen schoppen als zijn wieg ergens anders had gestaan.

Als we voor de 12e keer naar India gaan weten we je te vinden !

Peter, Baukje, Hanna en Rose met Sushil, december 2009

We zijn weer terug van een indrukwekkende en intensieve reis door Rajasthan. De terugvlucht heeft lang geduurd, we hadden een vertraging van 36 uur wegens mist in Delhi. Beide dochters zijn aan het eind van de reis behoorlijk aan de diarree geraakt (teveel kip tikka?). Inmiddels is het ergste leed geleden.

Wat Sushil betreft: hij is een zeer goede chauffeur, die ons zonder een schrammetje door het hectische verkeer heeft geleid.
Ook was hij attent op de hotels, en heeft hij enkele prettige hotels voor ons geregeld. Hij was ook altijd beschikbaar en erg betrokken rond de ziekte van onze dochters. Ook bij het plannen van een deel van de reis was hij behulpzaam. Wat we lastig vonden was dat wij weinig hoogte van hem kregen. Hij was in het contact niet zo toeschietelijk en uit zichzelf ook niet zo scheutig met informatie.  Het belangrijkste is toch wel dat hij een erg goede chauffeur is, waar we ons veilig bij voelden in de auto.

Marie & Geert met Rattan, november / december 2009

Wij hebben veel gereisd in Zuid-Amerika, Afrika, Cuba, Europa en de Verenigde Staten.Wij huren altijd zelf een auto en zijn gewend over slechte wegen te rijden. Wij vonden de suggestie van Rob om een auto met chauffeur te huren in India nogal overdreven. Maar India is met geen enkel land op de wereld te vergelijken, dat werd ons na een kwartier in Delhi al duidelijk. Het chaotische drukke verkeer met schijnbaar weinig verkeersregels stelt je als naïeve toerist voor onoverkoombare problemen. We wilden het eerst een weekje proberen met Rattan, maar al vanaf de eerste dag was duidelijk dat we zelf niet ver zouden komen.

Er zijn hoegenaamd geen verkeersborden en de helft van de borden zijn in het hindi geschreven. We zouden veel tijd kwijt zijn geweest met de weg vragen. Bovendien heb je geen idee van de gedragsregels in het verkeer. Dus we hebben vijf weken met veel plezier met Rattan rondgereisd en hebben er geen minuut spijt van gehad. Rattan rijdt uitstekend en weet veel te vertellen over de toeristische highlights. Maar ook over het gewone Indische leven waar we net zo nieuwsgierig naar waren. Hij had suggesties voor goede hotels binnen ons budget en regelde van alles voor ons. We hebben nooit bij een benzinepomp gestaan en hij was altijd stipt op tijd. Een klein mankement aan de auto werd meteen opgelost.

lees verder

Martine en Froukje met Sushil, november 2009

Wij hebben een fantastische tijd gehad,waarvan een gedeelte met Sushil als chauffeur.Voor en na onze dagen met Sushil,zijn we er zelf op uit geweest en is ook zeker goed bevallen.Maar het was heel fijn om ook met iemand op pad gegaan.Een Indier kan je ook nog heel wat vertellen,wat we ook graag wilden.Vandaar dat wij voor de combinatie gekozen hebben.Er zelf op uit,om de dagelijkse dingen te ervaren en met een chauffeur op pad.

Als je naar India gaat vetrek je met de nodige kennis op zak.Met nadruk op nodige,want je kunt nooit alles weten. Al je zintuigen worden daar geprikkeld. Dat weet je. Dit hebben we als positief ervaren.
Om in zo'n ander land rond te reizen, heerlijk, maar natuurlijk ook indrukwekkend, met al zijn extremen.
Wat ik me voor kan stellen dat er mensen zijn die een paar maanden in hun eentje rondtrekken op een gegeven moment zeggen, ik heb het wel gezien allemaal.

Dit was bij ons niet aan de orde en had er graag nog een paar weken aan vastgeplakt.
Om daar zelf te gaan rijden was bij voorbaat al geen optie,want je weet hoe het verkeer er is.
Toen we Rob tegenkwamen was het eerst even aftasten,maar ik had er vrij snel een goed gevoel bij en dat is goed uitgepakt.
Sushil is een prima chauffeur.Volgens mij is er op de andere chauffeurs die Rob kent ook niets aan te merken.
Maar een goed, meer dan goed chauffeur moet je in India wel zijn.
Al met al hebben wij een schitterende reis gemaakt, eentje om niet te vergeten.
En we willen Rob bedanken voor zijn bemiddeling. 

Marian & Paul met Rakesh, november 2009

Naar aanleiding van een korte vakantie in 2007 in het "incredible" India besloten wij dit enorme land vol tegenstellingen opnieuw te bezoeken. Dit resulteerde in een rondreis van 28 dagen, een reis waarbij wij opnieuw werden getroffen door de vele schitterende paleizen, onneembare forten, de prachtig beschilderde haveli's, het steeds wisselende landschap, fraaie tempels en niet in de laatste plaats door de vriendelijke mensen.

Vrolijk werden wij toegezwaaid en/of begroet, geregeld werden wij gevraagd voor "een fotosessie", één voor één ging het hele gezelschap tot hele schoolklassen aan toe, met ons op de foto. Aan de andere kant kregen ook wij te maken met bedelende mensen, op plaatsen waar wij de enige toeristen waren nam dat hinderlijke vormen aan en waren wij blij dat we weer in de auto zaten.

lees verder

Jan, Truus, Harrie en Nel met Sushil, oktober / november 2009

India noemen we meer een belevenis dan een vakantie. Alle indrukken hebben nu min of meer een plaatsje gekregen. Het is een land dat met geen ander te vergelijken is. Mensenmassa's, kleuren, geuren, lawaai, etc. Dit land kun je nauwelijks beschrijven. Je moet het beleven. Het leven in alle toonaarden beleef je elke dag in volle omvang -soms extreem- op straat. We hadden een groot aantal bezichtigingen gepland. Waar we minder op gerekend hadden was het grote aantal indrukken dat je elke dag meemaakt als je van de ene naar de andere plaats reist. We hebben enorm veel gezien en beleefd. Een ervaring die je verrijkt. Maar die ook maakt dat je rustpunten moet inlassen om een en ander te laten bezinken.

Met de onvoorstelbare chaos op de wegen en de kwaliteit hiervan is rijden een kunst in India. Maar Sushil heeft ons veilig naar alle plekken die we wilden zien gebracht. We hebben hem hiervoor ook bedankt. Hij is een zeer ervaren en zeer alerte chauffeur. Zoals hij het zelf noemde heb je drie dingen nodig om te kunnen rijden in India: een stuur, een claxon en een grote dosis geluk.

Waar nodig en gevraagd heeft hij ook andere zaken netjes voor ons geregeld, zoals gidsen, tuk-tuks en de boottocht in Varanasi. Het reisprogramma hebben we voor een dag aangepast. We hebben niet overnacht in Lucknow, maar in Bareilley. Ook hier heeft Sushil gebeld voor kamers. Dit hebben we gewijzigd, omdat Varanasi-Bareilley in een lange dag goed te bereiken is (rond de middag al in Lucknow) en we daags daarna een rustige vervolgtocht naar de Himalaya's hadden. Met voldoende tijd voor stops en te genieten van de vergezichten.

De week Nainital - Kausani - Jim Corbett National Park was in meerdere opzichten een verademing: aangename temperatuur, rustiger, minder vuil, schone lucht en prachtige natuur. Waar het laagland een stapeling van indrukken was, had de natuur in de Himalaya's de boventoon. Puur genieten. Al met al kijken we alle vier terug op een zeer mooie, maar ook ongelooflijk indrukwekkende reis. Een reis die ons nog lang zal heugen.
Rob, ook jij nogmaals bedankt voor je adviezen die hebben bijgedragen aan deze unieke ervaring.

Reisbrochure met route, hotels en programma

Koos & Aly met Rattan, oktober 2009

Voor de vierde keer in 10 jaar tijd zijn Koos en Aly met Rattan op tour geweest door India.
Maar nog nooit hebben ze iets voor onze website geschreven...
Het was natuurlijk weer een fantastische reis met als hoogtepunt deze keer Kausani in Uttaranchal. (RP)

Eddy & Marleen met Babu, september / oktober 2009

Terug van een onvergetelijke reis in een uniek land! De schok die ons door velen voorspeld was (het vuil in de straten, de stank, de armoede, de op straat creperende mensen) is uitgebleven. Zijn wij door vorige reizen naar verre landen al aan teveel gewend geraakt, of is India toch al geëvolueerd? Wij denken: het laatste. Het is duidelijk dat er veel armoede heerst, maar echt schrijnende toestanden zijn ons toch bespaard gebleven.

Enkel het hectische verkeer overtrof alles wat wij ooit al gezien hadden. Gelukkig hadden wij aan Babu een chauffeur die ons overal feilloos en veilig doorloodste. De naar onze normen zeer lange rijtijden vlogen voorbij door de prettige babbels die we met Babu hadden, en die ons veel leerden over India en over zijn thuisland Nepal..

lees verder

Agnes & Harry met Bharat, september 2009

Bij aankomst in Dehli staat Bharat ons keurig op te wachten.  De eerste indruk is OK en hij brengt ons meteen naar Ivory Palace waar we ons wat kunnen opfrissen.  Het weer zit tegen : het is 8° kouder dan normaal en het regent (volgens de krantenberichten was de dag ervoor de 2de natste dag van het jaar).  We maken met de wagen een rondrit door het oude Dehli en nemen dan een Riksja naar de Vrijdagmoskee en het rode fort, maar we zijn stilaan doorweekt; we bezoeken het MG museum en keren terug naar het hotel.

lees verder

Titia, Margreet en Johan met Sudarshan, augustus 2009

Na tijden van lezen, foto's bekijken, informatie opzoeken op internet en beelden bekijken op het onvolprezen Google earth, was het zover, we liepen de ontvangsthal van Indira Gandhi Airport in. Tot onze opluchting stond Sudharshan, onze chauffeur voor de komende drie weken ons op te wachten. De eerste kennismaking met India was de hitte buiten de aankomsthal, 25 graden om 3 uur 's nachts. Toen we aankwamen bij de auto van Sudarshan werd er wel even bedenkelijk gekeken. De Ambassador leek ons wel erg oud. Ondanks ons inleeswerk was dit type auto aan onze aandacht ontsnapt.

lees verder

Corry, Arina, Evelien, Alexandra en Esther met Puran, augustus 2009

Het was een ontzettend mooie reis. We hebben genoten! Waanzinnig land: geuren, kleuren, mooie en lieve mensen. Helaas ook veel arme mensen, wat een tegenstellingen. Puran was een goede chauffeur. In alle chaos op straat bewoog hij zich beheerst en nam geen onnodige risico's terwijl hij wel lekker door reed. Een hele vriendelijke en behulpzame man.

In Jaipur had hij ons bij de verkeerde terminal afgezet voor de vlucht naar Bangalore. Er bleek een spiksplinternieuwe terminal te zijn waar King Fisher ook vandaan vloog. We hebben hem gauw weer opgebeld en toen is hij teruggekomen om ons snel naar de juiste terminal te brengen. Dat was even een spannend momentje. Gelukkig was de vlucht vertraagd. 
Bedankt voor het organiseren!

Ladies’ Circle Nederland

Melinda, Monique, Paulien en José met Sushil, augustus 2009

WE LOVE INDIA and SUSHIL!  Hartelijk dank voor de bemiddeling, we hebben een wereldtijd in India gehad (Delhi-Jaipur-Agra-Delhi). We hebben een super tijd gehad, nooit verwacht dat reizen zo leuk en ontspannend kon zijn. Sushil heeft ons veel verteld over India, hij was onze rijdende lonely planet, spreekt zeer goed Engels en stiekem verdenken wij hem ervan dat hij ook de Nederlandse taal machtig is. Als wij in onze moedertaal wat met elkaar bespraken gaf hij in het Engels het juiste antwoord.

Maar meer dan dat, hij was niet alleen onze gids, hij is onze vriend geworden gedurende deze 4 dagen. Hij gaf ons tips wat wel en niet verstandig was om te doen, regelde tickets, regelde goede gidsen bij  vele bezienswaardigheden,  bracht ons bij de leukste winkeltjes en als we in een bepaalde winkel geen zin hadden, geen discussie dan gingen we weer. Was een meer dan uitstekende chauffeur, we hebben ons geen moment onveilig gevoeld bij hem in de auto, (terwijl het verkeer toch echt wel even wennen was).

Iedere dag vertrokken we weer met een schone auto van buiten en van binnen, hij zorgde voor de toevoer van vitaminen en mede door zijn gevoel van humor hebben we weer heerlijk ouderwets veel gelachen. Het was een onvergetelijke en heerlijke reis, zeker voor herhaling vatbaar.

Ladies’ Circle Nederland

Janneke & Richard met Raj / Rakesh, juli / augustus 2009

Ik wilde jou via deze weg nog even heel hartelijk bedanken voor de fantastische hulp die geboden is om van onze reis door Radjastan een onvergetelijke ervaring te maken. Het was voor ons heel waardevol uiteindelijk toch met een Ambassador rond te kunnen rijden en daarbij waren zowel onze chaufeur van de eerste dag in Delhi (Raj) als ook onze 'vervangende' chaufeur (Rakesh) van grote waarden:
* Er werd zorgvuldig, risicovrij gereden
* We werden voorzien van allerlei waardevolle religieuze of historische achtergrondinformatie
* We werden perfect geadviseerd over hotelletjes onderweg
* En daarbij heeft Rakesh een bezoek van mij aan het ziekenhuis in Udaipur waarschijnlijk kunnen voorkomen, door ons van extra medicijnen te voorzien en een behandeling te adviseren toen tijdens mijn 1,5 dag ziekte de temperatuur boven de 40 uitsteeg.

Al met al zal ik deze manier van rondreizen in Rajasthan zeer zeker aan vrienden en familie aanbevelen.
Service, gemak en comfort waren top!

Thea & Martin met Bharat, juli / augustus 2009

We zijn nog helemaal aan het acclimatiseren hier terug in Nederland. Wat een verschil zeg met  India. We hebben een fantastische vakantie gehad. Bharat was super. Hij reed veilig, gaf goed advies en was onze steun en toeverlaat toen we enorm veel last van onze darmen kregen! Hij had altijd bananen en cola op voorraad!

De reistijden in India waren wel totaal anders dan verwacht. Jij had dit al aangegeven en 50 km p/u is echt het maximum. We zijn dan ook flexibel met onze planning omgegaan. Bharat was ook uitermate flexibel. We hebben een bijzondere reis gehad en moeten het nog even laten bezinken.

Luit & Bernadette met Thakur, juli 2009

Na een reis van 25 dagen zijn we op 4 augustus weer thuisgekomen met een vol hoofd van alles wat we hebben gezien en meegemaakt in India.
Onze chauffeur was de ervaren Thakur. Die ervaring was erg belangrijk, want we hebben ons geen moment onveilig gevoeld, terwijl er op de wegen in India hectische en soms gevaarlijke toestanden heersen.
Thakur is beleefd, punctueel, hij heeft gevoel voor humor en stond altijd voor ons klaar. Ook het 's avonds brengen naar en ophalen van een restaurant was geen probleem.

lees verder

Sylvia, Dirk en Anath met Rattan, juli 2009

Wij hebben een fantastische vakantie gehad en de eerste keer in India als geweldig ervaren. Wat een vriendelijke mensen overal. Redelijk tot goed geïnformeerd zijn we naar India vertrokken en mogelijk is dat mede bepalend voor het feit dat we ons nooit onveilig voelden en zelfs geen dag 'Delhi belly' hadden. Ook onze dochter vond het uitermate boeiend, heeft vele foto's gemaakt en bijna elke dag Indiaas gegeten omdat het zo heerlijk is.

lees verder

Hennie en familie met Sushil, juli 2009

We zijn heel tevreden over onze trip met Sushil Hij heeft ons netjes afgeleverd in Udaipur, van hieruit gaan we zelf verder richting Mumbai. We hebben vanmiddag afscheid genomen van Sushil, nadat hij voor ons de kaartjes voor de bus geregeld heeft.

Coby en Willem met Avtar / Bharat, juli 2009

We hebben een prima eerste dag in Delhi gehad. Avtar sprak uitstekend Engels en liet ons de highlights van de stad zien.

Op 26 juli stond  Bharat ons op te wachten toen we vanuit Leh weer in Delhi aankwamen. (Bharat stond er om 8 uur al, terwijl we pas om 9.30 uur zouden landen.)
Met hem maakten we een trip naar Jaipur en Agra. Van deze laatste drie dagen hebben we erg genoten, vooral door de filosofische gesprekken met Bharat.

Wat een geweldige man! Ook zijn fantastische manier van autorijden in de spits in Delhi heeft ons versteld doen staan. We hebben ons steeds volledig op ons gemak gevoeld en kunnen Bharat en zijn collega's bij iedereen aanbevelen.

Rob, ook jij hartelijk bedankt om binnen een week na onze vraag, voor 2x een chauffeur met auto, dit zo perfect te regelen!

Jacco en Nancy met Avtar, mei / juni 2009

Inmiddels zijn wij alweer een weekje terug van onze geweldige reis naar India en Nepal.

Zoals afgesproken stond Avtar (onze chauffeur) ons netjes op te wachten op de luchthaven in Delhi. Het was erg prettig om na zo'n lange reis lekker in de auto te 'ploffen' en je naar een hotel te laten brengen.

lees verder

Suaran & friends from Malaysia, mei 2009

I have been a friend of Rattan's since 2004 when I first got the opportunity to meet him when he was engaged to be my driver for a round trip in Rajasthan for about 12 days.

He was excellent and we have stayed in touch eversince. I look back to the Rajasthan with fond memories. My mother was also with me during the trip and she had a wonderful time. She talks about it till today and only has nice things to say about Rattan and his warm friendly service.

I was recently back in India, and this time with a group of 7 friends who wanted to head north to Simla and Manali. Our trip began on 8th May. Rattan was only able to join us when we returned to Delhi for about 3 days. Rattan showed us around Delhi and took great care of everyone in the group.

Everyone only had positive reviews of Rattan's service and his eagerness to help/clarify in all circumstances. We also appreciated how hard he tried to make our stay comfortable in India and that he looked out for our safety and happiness at all times. He went out of his way and beyond the call of duty for us.

All of us will remain grateful for the amazing service and cheerful disposition of Rattan who now has new found fans amongst my friends.

Rattan had very nice things to say about you as we sat down one evening and I learned a lot about his background, his struggles and how one dutch gentlemen offered a helping hand and changed his life. For that, may God bless you for your loving act of kindness.

When India beckons again, I shall be calling Rattan!

Richard en Ramona met Pappu en Rattan, april 2009

Op 10 april zijn wij vertrokken. Na een turbulente vlucht arriveerden wij laat in Delhi. Gelukkig snel door alle formaliteiten heen en kennis gemaakt met Pappu. Aardige man maar niet met al teveel woorden. Ingecheckt in ons hotel en lekker slapen. De volgende dag stond Delhi op ons programma, nog vermoeid van de reis, vele indrukken opgedaan als een stuiterbal van emoties. Erg indrukwekkend hoe de mensen leven.

lees verder

Johan, Marijke en Indra met Rattan, april 2009

We zijn inmiddels weer terug van onze 14 daagse rondreis met Rattan door Rajasthan. Hij stond ons breed lachend op te wachten op het vliegveld en meteen was er "de klik".

Gedurende de ganse reis heeft hij ons met raad en daad bijgestaan. Hij zocht perfect de hotels  en guesthouses die in ons budget pasten(ong. 2000  Rps) .Onderweg maakten we van alles mee : zandstorm, wervelwind, regen en bliksem tijdens de woestijntocht, festivals, pelgrimtochten,.........  en als kers op de taart een aardbeving (5.3) in Jaisalmer.

We waren zelfs niet verbaasd toen Rattan zelf voorstelde om een omweg te maken van een paar 100 km om plaatsen te bezoeken die helemaal niet in ons programma stonden (Ranakpur en Kumbalgargh ipv Pushkar).

Niets was hem teveel. Je kon Rattan alles vragen. Je toont respect voor zijn werk als chauffeur en hij geeft je het tienvoudige terug.
De laatste dag werden we bij Rattan thuis uitgenodigd voor een absoluut heerlijk avondmaal. Onze zoon (13) heeft er samen met Rattan's kinderen nog een fijne avond gehad, en we waren allemaal heel stil toen het tijd werd om terug naar België te gaan.

lees verder

Elke en Karim met Rattan, maart / april 2009

Onze reis door Rajasthan is heel goed meegevallen. De route is quasi verlopen zoals ik vooraf had doorgestuurd. We zijn wel slechts 1 nacht gebleven in Jodhpur en in Bikaner.

In Mandawa hebben we een bezoek gedaan met een lokale gids, in Khuri hebben we een kamelentocht gedaan, in Ranakpur hebben we een prachtige wandeling gemaakt . en ook in het vogelpark in keoladeo hebben we gewandeld.

Udaipur vonden we de mooiste stad. Ranakpur was een zalige tussenstop. Het deed heel erg deugd om even in de natuur te zijn, en de wandeling met de gids was echt ongelofelijk prachtig. Agra met de tah mahal is natuurlijk ook onvergetelijk. Verder vonden we zeker ook fatehpur sikri, het fort en de hindu tempel in Bikaner en het city palace in Jaisalmer absolute toppers.

Pushkar vonden we persoonlijk iets minder de moeite. Buiten de vele winkeltjes was daar niet zo veel te zien. Ook de kamelentoch in Khuri vonden we iets minder. Wel een rijke ervaring, maar spijtig dat de mensen die ons moesten begeleiden niet echt communicatief waren.

In elk geval was het voor ons echt een heel mooie reis waar we nog vaak naar zullen terugblikken. We zijn ook heel blij dat we hebben gekozen voor een auto met chauffeur. Rattan is namelijk overal vertrouwd en kan steeds goede tips geven. Das echt leuk. Ook voor de hotels deed hij steeds leuke voorstellen. Vooral het guesthouse in Jodhpur en het hotel in Bikaner vonden we super.

We konden goed met Rattan overweg en zullen hem zeker ook aanbevelen als we mensen kennen die een reis naar India plannen.
Wij willen jou bedanken voor jouw tussenkomst bij het regelen van een chauffeur.

Judith en Jesse met Bharat, maart 2009

De tijd is voorbij gevlogen maar we hebben het ontzettend goed gehad! Alle lof ook voor Bharat, die ons gedurende 10 dagen goed heeft begeleid door het waanzinnige, chaotische, hectische (en allerlei andere superlatieve bijvoeglijke naamwoorden) land dat India heet. Hij stond ons op de eerste dag keurig om 9:00 uur op te wachten bij ons hotel in Udaipur.

lees verder

Natascha, Alexandra en Patty met Bharat, februari / maart 2009

On Februari 22th Bharat picked us up from the airport of New Delhi for a 10-day tour through Nord of India. The tour went from there to Agra, Jaipur and Pushkar and finished in Udaipur. During this trip you have shown us everything and more. You gave us the feeling we were safe among the chaotic traffic on the streets and everytime you would find a nice and good hotel within budget.

We had no worry's in the world and you took very good care of us. 9 out of 10 times you knew the answer to our questions and things you didn't knew you would ask around to tell us later. Futher, you had your own questions about Holland and other countries I have visite and so we had a lot of nice conversations during our rides.

We have very much enjoyed this trip, your company and your humor. All and all, a recommondation for everyone! And who knows, will meet again in the future. All the best to you!

lees verder op Reismee voor een reisverslag met foto's

Kim en Erwin met Rattan, februari / maart 2009

Incredible India. Met geen andere woorden kunnen wij omschrijven wat wij in die 3 weken in India hebben gezien. Al die mensen, gebouwen, cultuur en natuur. Rattan is een geweldige chauffeur, hoe kundig hij ons door het verkeer heen reed. Nou, petje af.

Alles bij elkaar een SUPERVAKANTIE en komen graag weer terug in dit mooie land.
Rob en Rattan hartstikke bedankt voor alle tips, adviezen en noem maar op.

lees verder

Stefanie en Uiles met Pappu, februari 2009

Alles is goed verlopen, we vonden India heel indrukwekkend. Uiteindelijk zijn we van New Delhi naar Jaipur gegaan. Daarna naar Pushkar, Ranthambhore, Agra en per trein naar Varanasi.

We waren heel blij met Pappu; hij nam ons mee naar restaurants waar veilig kon worden gegeten en voor de hotels was het ook heel handig (want die hadden we nog niet gereserveerd).
De communicatie verliep ook goed, met chauffeurs die we hebben gehad tijdens onze eerdere trip naar India was dat wel eens anders.

De trip naar Varanasi was ook leuk, maar misschien ook per auto te doen, want de trein doet er 15 uur over (+ vertraging). Aan de andere kant hadden wij ook weinig tijd.

De volgende keer dat we terug gaan naar India hopen we het noorden en Dharamsala te bezoeken.

Frank en Ted met Avtar, januari 2009

Het was een geweldige reis naar India, we hebben er van genoten, echt het was prachtig!! Avtar is een prima chauffeur, rijdt relaxed en zijn Engels is zelfs nog stukken beter dan dat van ons :-), we oefenen het helaas niet iedere dag! Avtar heeft ons mooie plekken laten zien in Rajasthan, waar we nog niet geweest waren en waar we alle twee volop van hebben genoten.

Eerst zijn we naar Jhunjhunu gegaan en vandaar uit de volgende dag de omgeving bezichtigd, Mandawa met zijn prachtige Haveli's, geweldig. Daarna Jaipur en Sariska en vervolgens Bharatpur. We hebben het lekker rustig aan gedaan, zodat we er ook intens van konden genieten. Ik weet van mijn reis voorheen dat dat namelijk wel belangrijk is want dan ben je er wel geweest maar op het moment zelf ben je te vermoeid om het tot je door te laten dringen.

Het Grand Godwin Hotel was na de Rajastan tour volgeboekt en we verbleven voor 1 nacht in het andere Godwin hotel, was prima voor een nachtje hoor! Hierna zijn we vertrokken naar Goa.

Nou het is voor iedereen aan te bevelen om een taxi te boeken, want het is echt wel comfortabel en flexibel reizen op deze manier en bovendien heel betaalbaar.
Ik hoop in ieder geval dat Rattan en Avtar en de andere collega's de komende tijd voldoende werk krijgen want ze verdienen het echt en de service was geweldig!!

Inge & Johan met Rattan, november / december 2008

Wij zijn goed thuis gekomen in Belgie. Onze reis is heel goed meegevallen, wij hadden ons geen betere chauffeur kunnen voorstellen. Hij had heel veel goede voorstellen, was niet opdringerig als we iets niet wilden doen. We hebben veel plezier samen gehad.

Verslag Noord-India 2008

Harry & Els met Avtar, november 2008

We zijn weer terug uit Rajasthan, heel goed bevallen! Avtar was een goede keus. India is inderdaad een prachtig land waarbij je ogen en oren tekort komt!

Reisverslag Rajasthan 2008

Marlene en vriendinnen met Ishrar, november 2008

We zijn terug uit India. Alles gedaan zoals wij het wilden .
Ishrar en Harriethe hebben ons zeer goed begeleid en wij zijn erg tevreden over hun service. Auto en chauffeur 24 uur tot onze beschikking.
Amritsar was een openbaring zowel de Golden Temple als de Wagah border ceremony. Het zuiden was ook erg leuk, Cochin / Kerala en Goa had veel van Suriname, het was net of wij weer in in ons geboorteland waren. Delhi en Mumbai erg hectisch, maar dat was bekend.
Wij zullen Ishrar en zijn vrouw Harriethe zeker aanbevelen bij mensen en ik blijf contact met hun onderhouden.

Jos en Françoise met Sushil, oktober / november 2008

Deze reis door Rajasthan heeft ons alles gegeven wat ik ervan verwacht had. Gewoon schitterend ! Een kleurrijk land vol contracten, rijk en arm, prachtig en vuil, een veelheid aan godsdiensten, een mooi en vreedzaam volk. Door met een chauffeur te reizen sta je dicht bij de mensen en ervaar je best hun levenwijze.

Sushil was niet alleen een ervaren chauffeur, die ons veilig door de chaos heeft gebracht , maar zijn goed Engels, zijn kennis van de streek en zijn humor zijn een blijvende herinnering. We hebben het boek van Aravind Adiga tijdens de reis tweemaal gelezen en we zijn met de "Witte Tijger" meegereden.
Bedankt Rob voor ons op weg te zetten.

Jaap & Helen en Hilde & Karin tweede keer met Rattan, september / oktober 2008

Wij zijn weer een paar dagen thuis, en dat is weer wennen aan de stilte hier. We hebben een mooie tour gehad door o.a. Himachal Pradesh. Alles is prima verlopen, dankzij onze Rattan natuurlijk
Rob bedankt voor alle goede zorgen.

Reisverslag Himachal Pradesh 2008

Peter & Andrea (from Swiss) with Surinder, oktober 2008

The 3 day trip with Surinder was excellent, really the ever best driver and tourist guide we ever had.

Thank you for having arrnaged everything for us so well.

Caroline & Robyn with Bharat, september / oktober 2008

The thought of being confined in a car with a driver – somebody you don’t know – on your first trip to India is a bit daunting. Would they be trustworthy? And would they even turn up at the pick-up point that had been arranged? We needn’t have worried. Bharat duly arrived (during a demonstration on the train platform at Jodphur) and took good care of us from that moment, to our departure at the hotel in Delhi. By that time we were firm friends.

Bharat is a good family man and a good host to his guests in his trusty Ambassador car – truly an Indian classic. He helped us with our little errands & with our wants, had good advice to offer, but was never pushy about it. Completely reliable and a vigilant driver on difficult roads! Thanks Bharat for looking after us so well.

Text and photos

Shaarla, Walter en Gil met Rattan, augustus 2008

We zijn weer thuis en het lijkt alsof we nooit zijn weggeweest.
Het was heel leuk en gezellig. Rattan is een gezellig man, we hebben geen problemen met hem gehad, alles wat je aan hem vraag probeert hij te doen.
We hebben heel erg genoten en zijn ook bij Rattan thuis geweest.
Ik hoop dat hij ons niet vervelend vond en het ook gezellig had met ons.
Misschien dat ik in januari voor 1 weekje weer naar India ga.

Hilde en Peter met Babu, juli / augustus 2008

We hebben en fantastische vakantie gehad. Hadden een erg fijne tijd met Babu. Heel goede chauffeur en heel wat afgelachen.
Eigenlijk is alles gewoon perfect verlopen.
Ook de reis naar Leh was schitterend.
Ik wil je alleszins enorm bedanken voor je hulp met het 'plannen' en vooral het regelen van onze chauffeur.

Charlotte, Anouk en Els met Bharat, juli 2008

Alles is goed verlopen, we zijn erg tevreden over de chauffeur Bharat. Een goede keus! Hij is betrokken en dienstverlenend en behoud de juiste afstand. Professioneel.

Marieke en Klaas met Babu, juli 2008

We hebben een geweldige vakantie gehad.
Het reizen met chauffeur beviel ontzettend goed. Babu was fijn gezelschap en hij wist ons heel veel te vertellen over India en de plaatsen die we bezochten. Hij heeft ons veel goede tips gegeven en wist ook altijd weer een leuk en goedkoop hotel te vinden.
Kortom, het was helemaal top.

Peet, Eva en Marianne met Bharat, juni / juli 2008

We hebben ons bij onze Gandhi Bharat altijd heel erg veilig gevoeld in alle opzichten. Hij rijdt erg netjes voor zover je dat kan in een land als India. Mijn dochter gaat nog een medaille voor hem maken zei ze gisteren omdat hij ons veilig door alles heeft heen geloodst. Hij heeft ons overal gebracht waar we wilden zijn en we hebben het erg gezellig gehad met elkaar.

India heeft mijn hart gestolen. Vooral het platteland waar je het echte India nog meer ziet en ruikt en proeft. Een land van contrasten in alle opzichten. Een land om lief te hebben. Ik ga zeker nog een keer terug maar dan ook meer naar het Noorden. Maar alleen met onze eigen Gandhi Bharat!

Het is echt weer heel erg wennen om terug te zijn. Mijn hart zit nog in India. Rob, heel erg bedankt voor alles, het was een geweldige ervaring!

Reisverslag + foto's Peet en Marianne
Reisverslag + foto's Eva (10 jaar)

Diana en Sonya met Rattan, mei 2008

We zitten nu in t Noorden van Goa (Anjuna) en hebben 't ontzettend naar ons zin gehad met Rattan in Uttaranchal.
Echt heel veel gelachen en veel gezien .

Was ook blij dat we hem als chauffeur hadden want zo'n verkeerschaos heb ik nog nooit meegemaakt.
Wij vertrekken vanmiddag of morgenochtend naar Palolem in 't zuiden .. hier is 't uitgestorven ..daar wellicht ook, maar hebben we toch ook nog een ander strand gezien

Kausani was ook onze favoriet,dus dat kwam goed uit !
Bedankt voor je goede zorgen ,

Linda, Lydie, Dany en Paul met Avtar, maart / april 2008

Op 19 maart vertrokken we met ons viertjes uit Brugge. De vlucht verliep prima. In Delhi Itl airport werden we opgehaald voor een cursus joyriding naar ons hotel door de local airport service.. De volgende ochtend werden we vereerd door onze chauffeur Avtar.

Onze reisplannen, die we maakten in samenspraak met Rob:
Delhi – Nawalgarh – Jaipur – Agra – Orchha – Khajuraho – Delhi bleken een succes.
Op eigen houtje bezochten we Haridwar en Rishikesh. Je MOET de Ganges gezien hebben!

Een korte omschrijving over onze chauffeur:
Avtar is een héél goede chauffeur in het hectische India. We voelden ons allen veilig bij hem. Kennis van het Engels was prima tot zeer goed. Heel behulpzaam, gedienstig en stipt. Avtar is zeker een aanrader van ons. De wagen was een Toyota Innova met de nodige luxe en plaats voor 6 personen, chauffeur inbegrepen.

De reis door Rajasthan verliep prima, geen Delhi – belly opgelopen. We hielden ons strikt aan de vegetarische kost (wat zijn vruchten afwierp). In deze streek voelden we ons thuis wat niet gezegd kan worden van Agra. De trip naar Khajuraho via Orchha was vermoeiend door de warmte (± 45 °C).
INDIA moet je zien, voelen, ruiken, proeven want wat je ervaart kan je moeilijk verwoorden.

Else en Paul met Rattan, maart 2008

Wij hebben een prachtige reis door het noorden van India gemaakt. We kozen voor dit gebied (weinig toeristen) omdat we Rajasthan al gezien hadden en hebben er geen spijt van!
Onze chauffeur was de onovertroffen Rattan. Alle dingen die vorige reizigers over hem verteld hebben zijn waar! Hij is een prima chauffeur, attent, zorgzaam, onderhoudend, invertief, etc, etc.

We voelden ons zeer veilig bij hem in het crazy Indiase verkeer en zijn auto is zeer geschikt voor lange mensen! Kortom wij denken dat er in India geen betere chauffeur - reisbegeleider te vinden is!
En omdat hij prima Engels spreekt en een brede belangstelling heeft konden we met hem onderweg over van alles praten.

Amritsar, de Gouden tempel, was wel het hoogte punt. Dit MOET je als India liefhebber gaan zien! De reis ging verder naar Dharamsala (hebben de Dalai Lama gezien) via Mandi, Manali , het mooie Shimla naar Rishikesh en Haridwar.

We hebben genoten van het prachtige natuurschoon onderweg; afwisselende landschappen van groene valleien met duizenden fruitbomen en knalgele mosterdvelden, theeplantages, bergpassen , groene terrassen, zoals in Indonesie! tot de plaats waar de Ganges als een zachtgroen lint haar reis als wilde bergrivier (raften!) naar zee begint.

Als afsluiting zijn we een aantal dagen in Neemrana geweest. Een tot 5* hotel omgebouwd fort 120 km ten zuiden van Delhi. Insite prachtige tuintjes met kleurrijke planten en een zwembad. Een 1000 en 1 nacht gebeuren. Zodra het donker wordt gaan de duizenden lampjes overal aan ;een waar sprookje!

Ruud en Moniek met Bharat, maart 2008

Eerste reactie: We hebben het enorm goed naar onze zin, India is echt een wereld apart en we zijn erg blij dat het onderdeel van onze reis uitmaakt.

Wat dat betreft mogen we ook erg blij zijn met Bharat als onze driver; hij is erg vriendelijk, attent, rijdt erg prettig en veilig, denkt goed met ons mee en is betrouwbaar. Verder kent hij de weg op zijn duimpje en daardoor zien we veel meer van India dan in onze Lonely Planet beschreven staat.

Inmiddels hebben we Delhi, Jaipur en Agra bezocht en morgen vertrekken we richting Gwalior. We zijn erg benieuwd wat we daar weer allemaal zullen beleven.

Hannie en Lea met Rattan, februari / maart 2008

Wat een tijd hebben we gehad in Noord-India / Rajasthan, geweldig.
Ten eerste is Rattan een geweldig mens en een onvoorstelbaar goede chauffeur. Waar we ook kwamen hij weet overal de weg en neemt geen onnodige risico's in het chaotische verkeer van India. Het is onvoorstelbaar wat Rattan allemaal weet te vertellen over zijn land.
De weken zijn omgevlogen, samen hebben we ook veel lol gehad.

Kovalam in Zuid-India voor een paar dagen relaxen was ook geweldig. Helaas veel regen gehad, maar de temperatuur was goed. Hier is alles heel veel veranderd, wij zijn bang dat dit over misschien 5 jaar net als Goa zal zijn.
Maar ze moeten wel met de tijd mee gaan!

Jacqueline en Bas met Shibu, februari 2008

We hebben een fantastische reis gehad en zijn erg tevreden over het feit dat we het op deze manier gedaan hebben. Voor ons was het toch een te nemen drempel om niet met openbaar vervoer te reizen, maar we zijn heel blij met de keuze.

We zijn erg tevreden over Shibu, hij is werkelijk een hele goede chauffeur. Ik ben in 3 weken tijd geen enkel moment angstig geweest in het verkeer en dat wil wel wat zeggen in India. Hij voelt de situatie erg goed aan. We hebben nog een keer een meningsverschil gehad, maar dat is prima opgepakt. We merkten dat hij wat onzeker werd als hij naar iets onbekend moest, maar hier zijn we prima uitgekomen. Alle lof dus!

We willen je hardstikke bedanken voor de goede zorgen, het snelle reageren iedere keer en voor het prachige initiatief wat je daar ontwikkeld hebt. Tot een volgende keer!

Jorg en Li (from Germany) met Avtar, februari 2008

Thanks for all arrangement from your side and also thanks for taking care a lot. The trip was very good, but not relaxing. We think that it definitely takes more than 2 weeks to do that trip to get some feeling of holiday.

We have been everywhere in Asia but India was some kind of special: special in traffic, special in people and special in tipping and ticket prices for tourists.

But one thing was a perfect combination for us: Avtar, who is a clever guy with good English language and a safe driver too and the Ambassador which was comfortable and also kind of Indian history car. So with Avtar and the Ambassador I would do this trip again.

Mireille en Davy met Rattan, februari 2008

We zijn terug uit 'incredibel India' zoals Rattan het telkens opnieuw weer zei. Onze reis was een ongelooflijke ervaring. Je moet het zien, ruiken en voelen om het te begrijpen.

Zelfs voor Davy die toch al een beetje van de cultuur weet was het een echte shock. We hebben prachtige dingen gezien, Rattan heeft ons op plaatsen gebracht die direct als een filmdecor kunnen dienen, maar wat ons het meest geraakt heeft zijn de mensen.
We hebben zoveel armoede gezien, het raakte mij zeer erg.

Rattan als 'driver' was voor ons veel meer dan dat, hij is zoals we hem zelf gezegd hebben een 'wijs, vrolijk, vriendelijk en slim' man. We hebben veel gelachen, veel gepraat over de verschillen tussen Europa en Indie, over de cultuur, ... Het klikte al direct en vanaf de 2e dag vroegen we alles wat we wilden en ook omgekeerd denk ik.
Zonder hem had onze reis er zeker anders uitgezien. We dachten dat we goed voorbereid waren maar vanuit je luie zetel is dat toch nog anders dan als je daar eenmaal bent.
Woorden schieten eigenlijk te kort om alle ervaringen te vertellen.

Alles is zo goed verlopen. Voor mij was 1 week echt genoeg, ik had het moeilijk om al die armoede telkens weer te verwerken. We hadden heel mooie hotels en waren dan ook altijd blij 's avonds daar te kunnen zijn om er de volgende dag weer tegenaan te gaan. 's avonds gingen we niet meer weg, ik was bang in het verkeer.

We maken momenteel ook een mooie fotoreportage met muziek en zullen jou zeker als dank een exemplaartje opzenden.
Want jou willen we toch ook bedanken voor de goeie raad, het opvolgen van de reis, enz....

Willem, Joy, Hans en Ellen met Avtar, december/januari 2007/2008

We hebben het zeer goed naar ons zin gehad in Rajasthan.
De chauffeur met auto voldeed goed, alleen mijn vriendin op het achterbankje was een beetje krap met alle bagage.

De chauffeur Avtar was zeer vriendelijk en regelde de trein ticket naar Goa en de vliegticket terug naar Delhi voor ons tegen een redelijke prijs. Dus zijn we 27 december vanuit Agra met de trein naar Goa vertrokken om toch nieuwjaar met onze vrienden daar te vieren, zeer leuke ervaring trouwens de trein daar.

Maar na 2 nachten in de trein toch blij dat we in Goa arriveerden
De reis in het noorden was toch wel best vermoeiend voor de dames en ze hadden zin in zon, zee, strand en een biertje (ik eigenlijk ook wel).
De gouden tempel in Amritsar was zeker de moeite waard om er heen te gaan. We vonden de sfeer daar zeer relaxed, misschien doordat er niet zoveel toeristen komen daar.

Jaisalmer was ook zeer mooi en leuk daar in de woestijn.
De rit door de bergen bij Ranakpur ook heel leuk, super hotel hadden we daar, koste wel 2500 roepie maar dan had je ook iets.
s' Avonds lekker in het bubbelbad was wel ontspannend.

Onze indruk van India was dat het een mooi land is alleen jammer dat het bijna overal net een vuilnisbelt is en de hygiene vaak te wensen over laat. De overheid daar zou er toch echt iets aan moeten doen om dat op te lossen lijkt mij.

We hebben allemaal de "Delhi Belly" gehad, behalve mijn vriendin uit Thailand, verkouden ook allemaal en ik ook nog voedselvergiftiging de laatste dag in Goa.
Het eten viel ons soms tegen door de vele vegetarische restaurants en de saai wordende kip, maar we hebben ook vaak lekker gegeten.

Al met al hebben we het best goed gehad en was alles goed geregeld dus zal je zeker aanbevelen bij vrienden en kennissen die eventueel naar India willen.

Jan en Petra met Rattan, december 2007

In december hebben we, na een bezoek aan Nepal, door India gereisd met Ratan. Rajasthan en Amritsar op eigen gelegenheid. Afgesloten in Mumbai. Het was een omschakeling voor Petra van Nepal naar India. Maar door de goede zorgen van Ratan was dit binnen enkele dagen omgezet in enthousiasme en lof.

Ratan een goede chauffeur in het toch voor ons hectische verkeer. Vriendelijk, behulpzaam en zeer bezorgd. De 2e dag wilde we naar huis lopen van een tempel naar het hotel, wij aangelopen, gevolgd door Ratan in zijn auto. Hem aangegeven dat hij verantwoordelijk is in en om zijn auto en wij voor ons eigen functioneren in India. Ook thee drinken langs de weg in lokale stalletjes, wat wij prettig vonden, ging na enkele dagen perfect.

Hij merkte al snel dat we onze eigen vrijheid wilden en stadjes en dorpen op eigen gelegenheid wilden bezoeken met de veiligheid van zijn mobiele nummer in onze kontzak. Zijn motto: als jullie het naar de zin hebben, dan gaat het mij ook goed. Dit heeft hij ook beslist waar gemaakt.

Tijdens onze reis hebben we van andere reizigers heel andere verhalen gehoord over de chauffeurs. Wij hebben geluk gehad.! We hadden de volledige vrijheid in beslissingen nemen van hotels en bezienswaardigheden, we hebben veel gebruik gemaakt van zijn knowhow wat ons prima beviel. In de auto veel gediscusieerd, gelachen en genoten.

Wij hebben ons ruim drie weken prima vermaakt, zelfs het regelen van de treinkaartjes naar Amritsar deed hij voor ons. We hebben van alle plaatsen genoten maar als men ons advies zou vragen dan zouden wij nu Pushkar overslaan en Amritsar met de gouden tempel en de Vlaggenceremonie aan de grens aanbevelen. Hij was ook vol lof over Rob en heeft ons zijn verhaal verteld van de autoaanschaf.

Op de laatste dag kennis gemaakt met zijn kinderen, vrouw en zijn zelfgebouwde woning. Die toch het gehele huishouden runt en de opvoeding van de kinderen op zich neemt. Petra en ikzelf hebben heel veel respect gekregen voor Ratan, en zijn vrouw en we hebben genoten van de enorme gastvrijheid die avond. Als we terug gaan naar India zal Ratan wel weer benaderd worden en bij vrienden en kennissen hebben we hem al aanbevolen.

Lieve, zoon en vriendin met Rattan, november 2007

Na acht reizen in India verkoos ik om dit jaar ook centraal India eens aan te doen . Er zijn weinig echt toeristische plaatsen en dat trok me vooral aan . Via google kwam ik op de website van Rob , deelde hem mijn visie op reizen in India mee alsook de plaatsen die ik wilde aandoen . Er werd beslist dat Rattan onze chauffeur zou zijn omwille van de minder bekende en tevens slechte wegen in Madhya Pradesh.

Ik zou niet weten wat ik van een chauffeur nog meer zou kunnen verlangen , Rattan had het allemaal! Een fijn mens , uitstekend chauffeur , attent , correct , leergierig , opgewekt , gevoel voor humor , komt heel rustig over , stipt , en geeft goede tips voor het aanvullen van onze reisplannen … Aanpassen van het reisplan is geen probleem, maar dan liefst niet op het laatste ogenblik.

.Het was een relaxte reis , zelden meer dan 200 km per dag . Bijna elke dag naar een volgende bestemming rijden was wel vermoeiender dan ik dacht en ga daar in de toekomst rekening mee houden . Het is ook zo dat je zelden een gemiddelde van 5O km / u kan halen en dus voor een relatief korte afstand behoorlijk lang in de auto kan zitten. Daarom ga ik trachten bij langere ritten wat “ wandelstops “ in te lassen zodat we wat meer lichaamsbeweging hebben .

We waren met z'n drieën en hadden elk een kleine koffer mee en een rugzakje . Rattan had naast zijn koffertje ook een koelbox mee waarvoor hij ijs kocht onderweg, zodat we steeds fris water mee hadden . Als je met 3 personen meer bagage meeneemt moet die op het imperiaal wat uiteraard kan maar minder aangewezen is .
Het is zeer comfortabel reizen , op eigen maat en Rob had geregeld contact met Rattan .

Reizen in India boeit me steeds weer , een eindeloze reeks van indrukken , fascinerend … en tegelijk rustgevend .
Voor mijn volgende India reis hoef ik niet meer te ” googelen “ naar “autoverhuur met chauffeur” , een fijne gedachte !! want verder dan Rattan , zijn collega’s en Rob hoef ik niet meer te zoeken .
Bedankt Rob en Rattan ! en we denken al aan de volgende reis …Uttar Pradesh en Nepal ??

Reisverslag Madhya Pradesh 2007
>>> foto's >>>

Miranda en Hannie met Rattan, november 2007

Mijn moeder (70) en ik (37) hebben veel gereisd (o.a. Egypte, Mexico, Thailand, Maleisië, Indonesië, altijd op eigen gelegenheid)) en hadden al jarenlang de wens eens naar India te gaan. Een auto met chauffeur leek ons de ideale manier om Rajasthan te beleven.

Via google kwamen we op de website van Rob terecht, en maakten we een rondreis van 18 dagen met Rattan als chauffeur. Ondanks onze reiservaring vonden we India als land wel erg chaotisch en vaak ook vies, maar de auto met chauffeur was echt fantastisch! Rattan rijdt niet alleen uitstekend, (best belangrijk gezien het enorm drukke verkeer!) maar deed ook alle moeite om het ons naar de zin te maken.

Hij hielp door onderweg hotels te reserveren, bananen te kopen, zijn telefoonnummer beschikbaar te stellen voor het thuisfront, en zelfs met afdingen toen we een bijzonder schaakspel wilde aanschaffen!
Erg prettig was ook dat Rob af en toe even belde vanuit Nederland om te vragen of alles goed ging.

Kortom, als je besluit naar India te gaan is dit echt een fantastische manier om op een flexibele en comfortabele wijze in korte tijd heel veel te zien!

Willy en familie met Raj, september / oktober 2007

Op zich was het een boeiende, maar vermoeiende reis. Maar voor ons niet direct voor herhaling vatbaar (zeker Rajasthan niet). Alhoewel na drie weken terug te zijn mijn oordeel ondertussen milder is geworden.

Het landschap is, op het Aravelli gebergte na, saai. De steden zijn, op een fort en schitterende tempels na, weinig boeiend en vooral vermoeiend (uitgezonderd Udaipur, Pushkar en Bundi). De mensen zijn uiteraard uniek (zoals trouwens in elk land).

Waarschijnlijk waren onze verwachtingen te hoog gespannen.
Wij vragen ons trouwens af of Rajasthan inderdaad wel het interessantste gedeelte van India is.

Raj lijkt mij een ideale chauffeur voor dit soort trips. Bij deze nogmaals van harte bedankt voor jouw tussenkomst.

>>> foto's >>>

Cyril en Angelina met Bharat, augustus 2007

We hebben drie weken met Bharat door Rajasthan gereden en het was een prima manier om India te leren kennen. Het was voor ons de eerste keer in India en op deze manier kun je veel zien in een korte tijd. Ook heb je altijd de vrijheid om je reisschema aan te passen.

>>> Lees verder voor een uitgebreider verslag met foto's >>>

English

Ans en Ton met Mukesh, juli / augustus 2007

Wij hebben een geweldige reis door Rajasthan gemaakt. Een heel mooi rondje, zoals je aangegeven had in 23 dagen. Het was heel relaxed om alles zo op je gemak te doen. We spraken verschillende mensen onderweg die 15 dagen hadden, maar dan moet je echt alles in een hurry doen. India is super kleurrijk!

Het was een heel leuke kennismaking met India. Heeeeel misschien willen we met kerst weer voor twee weken teruggaan... Als het aan ons ligt, gaan we zo weer met Mukesh!

>>> Lees verder voor een uitgebreider verslag met foto's >>>

René, Gemma en Fabian met Babu, juli / augustus 2007

De reis is goed verlopen, per auto rondreizen geeft een goede indruk van het land. Met Babu is alles goed gegaan, hij kocht bananen en water voor ons en was behulpzaam. Helaas was hij wel in de ochtend 2x te laat en ook na het eten hebben we wel eens moeten wachten.

De mensen in Orcha zijn vriendelijk en gastvrij, de weg er naar toe was zeer moeizaam, door wegwerkzaamheden moesten we een groot deel terugrijden.

Neemrana is mooi, helaas niet kunnen lunchen omdat er een groep was. Verlaten stad Fatehpur Sikri was een tegenvaller, eigenlijk weinig te zien, het stonk er naar de urine, Babu had het al vertelt.

Nepal is prima gegaan, aangenaam weer, helaas cancelling van onze vlucht boven de Mount Everest. Geen last van regen gehad.

Babu heeft Fabian nogal allerlei soorten kauw tabak laten proberen. Erg lekker vonden we het naan brood in allerlei soorten. Soms toch ook lekker en goedkoop gegeten in hotel Delhi in de straat voor € 10 en dan voor 3 personen.

Overall is Babu best een aanrader, soms wat moeilijk te verstaan met zijn Engels en met schakelen gaat hij het liefst meteen naar de hoogste versnelling. Maar hij heeft wel alles weten te ontwijken wat wel een kunst is.

Bedankt voor je hulp en interesse.

Hans en Anne met Bharat, juli 2007

We zijn woensdag vanuit Bangkok teruggevlogen en ik heb gisteren alweer gewerkt. Tijd dus om even kort een reactie te sturen.
Het Shanti hotel was inderdaad lekker dichtbij het vliegveld en een prima hotel.

In Jaipur hebben we 2 nachten in het Narain Niwas Palace Hotel gelogeerd, een aanrader. Wat een sfeervol hotel. Je waant je echt een beetje een vorst. Hierna naar Agra, waar we 2 nachten in Hotel Amar hebben doorgebracht. De Taj Mahal was natuurlijk overweldigend! We hebben er enorm van genoten.

Weer terug naar Delhi, wederom naar het Shanti Palace Hotel, waar helaas de ellende met de ingewanden begon. Anne in iets mindere mate, maar bij mij toch behoorlijk heftig. Anne is een dag alleen met Bharat op pad gegaan, toen ik in bed lag. Rishikesh ging dus tot Anne haar spijt niet door..
Ja, het is natuurlijk altijd een risico in dat soort landen, maar het was zeker de moeite waard.

Wat een geweldig aardige man is Bharat. Hij is niet alleen een goede chauffeur, maar ook sympathiek, bescheiden, attent en bezorgd. Anne was ook zeer op hem gesteld. We kunnen hem zeker ook bij anderen aanraden. Het uitgebreide verslag zal Anne op korte termijn sturen inclusief wat foto's.

Rob heel hartelijk bedankt voor alle hulp. We zullen je zeker promoten en ik zou het leuk vinden als we elkaar nog een keer zouden zien of spreken.

Reisverslag India 2007 geschreven door Anne

Constantijn en Wendy met Sudhir, juli 2007

De reis ligt alweer een week achter ons. Het was een onvergetelijke trip en Sudhir heeft hier in belangrijke mate aan bijgedragen. Wij sturen jou nog een kort reisverslag voor op je website, uiteraard met foto's van Sudhir. Nogmaals bedankt voor je hulp en betrokkenheid.

>>> foto's >>>

Hermien en Lejo met Rattan, juli 2007

Onze Indiareis is in alle opzichten perfect gelopen. We hebben veel gezien en genoten. Het reisschema was prima te doen;we hebben bij alle tussenstops twee, soms drie nachten overnacht. We vonden het allemaal heel relaxed gaan; zeker niet het gevoel gehad dat we moesten racen om alle plaatsen aan te doen.

Ook wat betreft het weer heeft het ons meegezeten. Heel warm de 1e week en de laatste dagen in Delhi. Voor het overige was het voor ons goed te doen. Bijkomend voordeel van het "laagseizoen": weinig andere toeristen en prachtige hotels waar we in het hoogseizoen wellicht niet waren gaan zitten.En wat India (het land, de mensen) betreft;het smaakt naar meer; we willen zeker op termijn nog een keer gaan en dan een ander deel van India.

Wat zeker heeft bijgedragen aan onze goede en vakantie is het reizen met eigen chauffeur + auto. We zijn nog blij dat we je site ontdekt hebben. Ook de wijze waar op je ons in het voortraject hebt geinformeerd en geadviseerd vonden we goed en vertrouwenwekkend. We kunnen deze manier van reizen door india een ieder van harte aanbevelen. We moeten er niet aan denken om alles zelf te moeten regelen (zeker niet als je "maar" 3/4 weken gaat.) Dan ben je volgens ons meer tijd kwijt aan regelen van zaken en kom je ook niet op plekken waar we nu wel geweest zijn.

De chauffeurs Rattan, en Bharat die de laatste drie dagen gereden heeft, kunnen wij zeker aanbevelen.

Marc en Lucas met Raj, juni / juli 2007

Alles is goed verlopen met Raj, op tijd afgehaald van het vliegveld. De eerste 2 dagen heb ik lekker niets gedaan, buiten aan het zwembad gelegen, een goede massage genomen en lekker gesmuld, met andere woorden: mijn energie terug opgeladen voor als Lucas een paar dagen aankwam.

>>> Lees verder voor een kort verslag met foto's >>>

Ineke en Esther met Raj, 24 april 2007

De rondrit door Delhi was hartstikke leuk. Raj was niet te stoppen en als het aan hem gelegen had waren we de hele dag doorgegaan. Hij heeft onderweg ook veel verteld over Delhi. We zijn naar het Red Fort, de Jama Masjid en Hanumans Tombe geweest en door oud en nieuw Dellhi gereden.

Aan het eind van de ochtend vonden wij het meer dan voldoende i.v.m. de temperatuur (inmiddels 42 gr.). Raj gaf niet zo gauw op en heeft nog een heel stuk laten zien. Echt erg leuk.

Wij vliegen donderdagochtend weer terug met Mahan Air. Jammer dat het er weer op zit, maar gezien de temperatuur toch ook wel weer lekker om naar huis te gaan.

>>> Foto's >>>
>>> Persoonlijke website >>>

Wim, Christien en kleine Tiemen met Babu, maart 2007

We zijn weer terug in Nederland. We kunnen terugkijken op een geweldig mooie tijd in India.
Onze ervaringen met Babu waren over het algemeen positief. Hij heeft ons mooie dingen laten zien, en het was een aardige, betrouwbare chauffeur. Daarnaast reed hij erg veilig wat ook belangrijk is.
Wel hebben we een paar dingen waar we wat tegenaan liepen, maar dat hoeft niet op deze website te staan
Verder niets dan lof over zowel de auto als de chauffeur.

Marieken en Art met Babu, maart 2007

India is prima verlopen, een week is uiteraard kort maar we hebben best een hoop gezien! En intussen zitten we in Myanmar, ook niet slecht : )

Babu was een prima chauffeur, maar in zijn omgang had ik het idee dat we met Rattan (die we 's ochtends bij de pick up wel hebben ontmoet) toch een wat relaxtere trip hadden gehad. We hebben in het boekje waarin Babu's passagiers commentaar achter laten erg lovende stukjes gelezen, dus er zijn zat mensen die vonden het erg met hem getroffen te hebben.

Al met al zeker geen slechte trip, maar heel eerlijk gezegd vond ik het jammer dat Rattan niet onze chauffeur was. Hoe dan ook dank voor jouw bemiddeling, en ik zal jou/Rattan bij elke volgende gelegenheid zeker gebruiken dan wel aanraden.

Frank met Rattan, februari 2007

Mijn reis door India is bijzonder goed verlopen. Ik draag de beste herinneringen mee. En dat is in grote mate te danken aan Rattan, die de meest attente reisgezel en een professionele gids/chauffeur is.

Rattan heeft het mogelijk gemaakt dat ik mijn eivolle programma van zeven dagen heb kunnen afwerken (zonder Varanasi weliswaar, maar dat zou inderdaad gekkenwerk zijn geweest: zoveel moet ik toegeven.) Ik ben blij dat ik de tempels van Khajuraho heb gezien. En dat Rattan mij onderweg de tijd gaf om voor een mahal, of een ander mausoleum, of een spookstad of zo te stoppen en uit te stappen.

Ik zou eerlijk waar Rattan aan iedereen aanbevelen.

Kees en Zus met Raj, januari/februari 2007

Onze reis is tot nu toe niet zo verlopen als gepland.
De vluchten van Amsterdam naar Londen en van Londen naar Delhi hadden flinke vertraging. De doorgaande vlucht naar Katmandu was gecancelled wegens mist. We hebben Nepal dan ook moeten laten vallen. Bij aankomst in Delhi bleek onze bagage nog in Londen te staan. Geen goed begin dus.

De reis met Raj verloopt heel goed. Hij is een goede chauffeur en vooral gids en hij vertelt graag lange verhalen. Ook is hij heel bezorgd om ons. Toen we de eerste avond om 9 uur nog niet in het hotel waren kwam hij ons zoeken. Ook mogen we niet fietsen of teveel lopen.

Kortom: tot nu toe hebben we een mooie reis, veel meegemaakt en India is inderdaad een land vol verrassingen: de dingen gaan altijd anders dan dat je verwacht.

Carien en Ruud & sons met Rattan, december/januari 2007

Wij hebben een hele fijne tijd op onze reis gehad.
Alles wat aan positieve reacties op deze site staan, hebben ook wij ervaren.

Met googelen kwamen wij op deze site van Rob.
Via mails en ook via de telefoon, zelfs in India, blijft Rob betrokken en belangstellend voor onze reis en belevenissen.
Vooraf voorzag hij ons van veel nuttige informatie, zoals bezienswaardigheden met links naar internet en ook informatie over hotels.
Daar waar mogelijk was, heeft hij ons verder geholpen met suggesties, of waardevolle aanvullingen ingebracht.

Toen was vlak voor kerst het grote moment daar.
Na een lange en goede reis met Virgin Atlantic (met tussenstop London Heathrow) stond daar op het vliegveld in Delhi met een brede glimlach Rattan.
Rattan is een geweldige chauffeur, gids en ook een bijzonder mens. Wij hebben in deze twee weken zoveel gezien, meegemaakt, beleefd en gevoeld. Ongelooflijk!
Rattan had al heel snel door, dat wij naast toeristische belangstelling, vooral ook voor de tempels en heilige plaatsen naar India waren gekomen. Niets was hem teveel om met ons een plan te maken om bijzondere tempels te bezoeken en daar uitleg over te geven. Hierdoor zijn wij op veel mooie plaatsen geweest, waar we waarschijnlijk anders niet zo snel gekomen waren.

Onderweg over de drukke Indiase wegen, hebben we ook veel gepraat over Rattan’s leven in India en dat was, vooral voor onze zoons, belangrijk om het land en de mensen nog beter te leren kennen en te begrijpen. Zelfs de eerste zinnen in Hindi werden onderweg geoefend.
De sfeer was de hele reis heel goed en hebben we met z'n allen veel gelachen.

Deze manier van reizen heeft ons de mogelijkheid geboden om in een relatief korte tijd veel van India te zien en heel veel te beleven op een hele vrije en ontspannen manier, waardoor het echt een heerlijke vakantie is geworden.

Kortom het is een aanrader om via deze site je auto en chauffeur te regelen.
De bijzondere manier van werken van Rob en de chauffeurs is heel verzorgd, waarbij ze hun best zullen doen om je reis op een zo prettig mogelijke manier te laten verlopen.
Wij missen India en Rattan en maken al weer plannen voor een nieuwe reis.

Hans & Mika met Rattan, november/december 2006

Alles is tot nu toe vlot verlopen, voornamelijk dankzij de grote hulp van Rattan. Bij aankomst stond hij ons aan de luchthaven op te wachten en heeft voor hij voor ons onderdak gevonden in Delhi.

We hebben pech gehad in Ranthambore waar het park gesloten was.
Een tweede tegenvaller was Keoladeo waar er zo goed als geen vogels te zien waren. Door een aantal mislukte moessons staat het park nu volledig droog en komen er geen vogels op af. De toekomst voor Keoladeo ziet er niet rooskleurig uit...

Voor de rest valt de trip met Rattan geweldig mee. Ik heb veel bewondering voor zijn stuurmanskunst ! Werkelijk onbeschrijfbaar !
Bedankt voor alle hulp en info die je ons de voorbije maanden hebt bezorgt. Het heeft bijgedragen tot een geslaagde reis waarop we heel veel gezien hebben.

Berlinda & Kim met Rattan, oktober/november 2006

We hebben een geweldige tijd in Rajasthan gehad! Het is echt een prachtig gebied .Op elke straathoek valt wel iets bijzonders te fotograferen. We waren heel blij met de auto en onze chauffeur: Rattan. Het is echt dé manier om in India rond te reizen als je niet al te veel energie wil besteden aan het reizen zélf, zoals met het openbaar vervoer het geval is.

Als we onderweg iets moois zagen, vroegen we Rattan om even te stoppen, zodat we even konden rondkijken. Zoiets gaat nu eenmaal niet als je in de bus of trein zit. Bovendien zocht Rattan wegen uit, waarvan hij dacht dat we die wel leuk zouden vinden: vaak niet de snelste weg om van A naar B te komen, maar wel de interessantste, met leuke, niet toeristische dorpjes onderweg.

Ook fijn dat hij goed Engels spreekt en ons dingen kon uitleggen. Kortom, we waren heel tevreden en ik kan het iedereen aanraden! En Rob, bedankt voor je bemiddeling, het was allemaal prima geregeld.

Jaap & Helen en Hilde & Karin met Rattan, september/oktober 2006

"Het is hier in Rajasthan schitterend en het weer ook. Met Rattan is het goed reizen door India. Hij rijdt prima en weet een hoop van de streek.
We kunnen prima met elkaar opschieten, we hebben het reisschema met hem iets veranderd... ".

>>>foto's>>>
>>>reisverslag>>>
>>>diaserie>>>

Joost & familie & vrienden met Sunil, augustus 2006

"Alles is prima verlopen. Sunil & Deepak stonden ons op te wachten in Delhi. We konden onmiddellijk vertrekken naar het Noorden. 's Avonds waren we al in Shimla.

Deepak was aanvankelijk wat onwennig, maar groeide gaandeweg in zijn rol van gids. Sunil was de perfecte chauffeur. Altijd bleef hij de kalmte in persoon en nooit nam hij enig risico op de weg, een hele geruststelling zeker als de Thorung La & de Kunzum La op het menu staan. Ook hij kon na een tijdje best grappig uit de hoek komen.

We zijn heel tevreden over het avontuur met de Tempo Traveller. Het kostte ons wel wat geld, maar het liet ons toe op een minimum van tijd een heleboel dingen mee te maken."

Yolanda & Gerrit met Rattan, augustus 2006

"Wij hebben een heel leuke vakantie gehad. Wij vinden India geen gemakkelijk land om in te reizen. Toch als je je gezond verstand gebruikt en tegen een stootje kunt is het heel goed te doen vonden wij. We zijn alleen bang dat we ons na deze vakantie nooit meer ergens over zullen verbazen. Wat een land!!!

Met Rattan reizen was heel relaxed en gezellig. Alles wat al over hem geschreven is door de andere reizigers is waar. Hij is bescheiden, behulpzaam, vriendelijk, kortom echt een leuke man. Op de laatste dag hebben we bij hem thuis gegeten en kennis gemaakt met zijn familie. Ook een hele ervaring!
We willen jou dan ook heel hartelijk bedanken voor je bemiddeling."

Astrid & Finn met Sudhir, juli / augustus 2006

"Wat hebben wij een fantastische vakantie gehad! Het was echt geweldig.
Sudhir heeft ervoor gezorgd dat wij een supervakantie hadden. We zullen je binnenkort wat meer mailen en foto's erbij sturen. Bedankt ook voor de foto. We zijn zo blij geweest dat we via jou onze reis "geregeld" hebben. Het was ook leuk je in Delhi te ontmoeten!"

>>>verslag en foto's>>>

Julie & Wim met Omchand, juli / augustus 2006

"Alles is al heel goed meegevallen! Er valt niets aan te merken op Omchand; hij is een sympathieke gast en goeie chauffeur. Rajasthan bevalt ons heel erg! We komen juist van Ranakpur en dat vonden we echt zalig; zijn ook naar het fort van Khumbalgarh geweest. Soit, als we terug zijn in Belgie stuur ik wel nog een mail. Nogmaals bedankt om het voor ons te regelen!"

Gábor & Ron met Rattan, mei 2006 (voorbereidingsreis groepsreizen naar India)

"De reis die wij gemaakt hebben in India is ons prima bevallen. We hebben ontzettend veel mooie en unieke dingen gedaan. De cultuurschok begon in Delhi, wat een stad en wat een hectiek. Vanuit daar zijn we naar Agra gegaan, daar hebben we de Taj Mahal bezocht. Imposant en mystiek bouwwerk wat zeker het bezoeken waard was.
Vanuit Agra zijn we Rajasthan binnengetrokken, deze semiwoestijnachtige staat kenmerkt zich door de forten, de kleurrijke mensen en de diversiteit in steden. Van daaruit ging de reis door naar Mumbai/Bombay, deze stad leeft 24 uur per dag, je moet het ervaren wil je het enigszins begrijpen. We hebben de reis afgesloten in Goa. Een goede afsluiter om alle opgedane indrukken op een rustige manier te kunnen verwerken.

India: een land van extremen, kleuren, vriendelijke mensen (ook wanneer ze niks hebben), hoogte- en dieptepunten, woestijn en jungle, kleine dorpjes maar ook enorm grote steden enz.
We zijn een ervaring rijker. We zijn er dan ook van overtuigd dat we een enorm mooie en interessante reis hebben samengesteld, die veel mensen zal aanspreken.
De samenwerking met Rattan en Babu is zeer goed verlopen verlopen, we hebben enorm veel aan ze gehad. Vriendelijke kerels die ook nog eens enorm behulpzaam zijn geweest."

Charlotte en Rémon met Rattan, april 2006

"Wij zijn inmiddels in Mumbai beland na een leuke reis met Rattan. Gisteravond hebben van hem afscheid genomen. Hopelijk is hij daarna volgens plan de stad uitgereden om een goede nachtrust te hebben. De nacht daarvoor kon hij geen guesthouse vinden in Daman dus heeft hij in de auto een minder goede nacht gehad, de arme. We hebben hem op het hart gedrukt niet in een keer terug te rijden. Maar ja, het is ook een beetje een eigenwijze en vooral vrijgevochten vent.

We vonden het een hele belevenis om zo te reizen in plaats van met een saai vliegtuig. Onze enige fout was om niet tijdig te stoppen, waardoor we een dag te vroeg in Mumbai waren. Als we terug zijn in Nederland stuur ik wat foto's en een 'evaluatie'. We hebben het in ieder geval erg naar ons zin gehad met Rattan, die nuchterder en Westerser is dan heel veel andere drivers hier."

>>>foto's>>>

Michiel en Sonia met Sattish, maart / april 2006

" We hebben een geweldige reis gehad, echt een super fascinerend land. Sattish als vervanger voor Rattan is een hele aardige goeie kerel. Hij is een goede chauffeur, hij rijdt heel veilig maar wel vlot door. Hij weet werkelijk van ieder gebouw waar je langskomt wat het is en hij kent heel de Gouden Driehoek op z'n duimpje.

Aangezien zijn Engels niet fantastisch is had hij ( op eigen kosten / vriendendienst) in zowel Agra als Jaipur een gids voor ons geregeld. Dit was heel prettig om iemand te hebben die echt alles wist van de verschillende plekken.
We waren dus heel blij met jouw en Rattan's diensten, waarvoor heel veel dank."

>>> Persoonlijke website >>>

Olga en Laura met Rattan, februari / maart 2006

"We hadden een geweldig plan ( dachten we ), eerst het noorden door trekken dan via Bombay naar Goa hier het achter land door trekken en vervolgens helemaal langs de kust tot we uiteindelijk uit zouden komen in Chennai. Hiervoor hadden we zes en een half week.
Al surfend over internet, sloegen de twijfels toe was het niet erg veel en zou er nog wel tijd zijn om naast in de bus, trein en vliegtuig zitten iets te bekijken, waarschijnlijk niet.

Het plan moest dus drastisch gewijzigd worden.
Gelukkig hadden we ondertussen de India site van Rob gevonden, met veel informatie en nog fijner een e-mail adres.
Rob bleek een ervaren India reiziger die het ook nog eens leuk vond om ons te helpen aan een haalbaar reisplan: deels met auto en chauffeur, deels op eigen gelegenheid.
Ik ben beniewd of het plan gaat lukken, misschien zullen we ter plekke wel andere dingen willen en het een en ander veranderen."

Je kunt onze belevenissen allemaal volgen op:
http://www.olgaenlaurainindia.tk/
>>>foto's>>>

Heike en Fatem met Ansar, februari 2006

"Na een week rondgetoerd te hebben vandaag afscheid genomen van Ansar. Prima driver die ons in rap tempo door dit waanzinnige land heeft gereden.
We zitten nu in Varanasi en ben benieuwd wat we hier gaan aantreffen.
Daarna gaan we zelfstandig verder.

Rob, bedankt voor je bemiddeling en ik stuur je aan het eind nog een
mailtje met onze bevindingen!"

Tiny en Ger met Rattan, januari / februari 2006

"Het bevalt ons hier prima en de manier van reizen spreekt ons erg aan, maximaal comfort bij maximale vrijheid.
Met Rattan is het prima bevallen in India hij is erg enthousiast en niets is hem teveel.
De invaller, maar 3 dagen vanaf Agra, sprak minder goed Engels en wist ook minder de weg , ook t.a.v. van bezienswaardigheden.
Met de Lonely Planet hebben we alles toch goed kunnen vinden.
Inmiddels zijn we van Kajuraho naar Varanasi gevlogen en zien Rattan dus pas weer in Delhi voor de laatste 2 dagen."

Thea en Rokus met Rattan, oktober / november 2005:

" Uiteindelijk na vele voors en tegens hebben we besloten om de eerste 14 dagen door Rajasthan te reizen met auto + chauffeur. We hebben contact gezocht met Rob, die voor ons een auto met Rattan (chauffeur) regelde.

Omdat het zo geweldig was om zo'n reismaatje [want dat was ie geworden] bij ons te hebben, vroegen we hem ook ons te begeleiden naar de staat Uttaranchal. Een indrukwekkend landschap, bijzonder aardige bevolking, zeer rustig en minder toeristisch [uitgezonderd Rishikesh]. Een heel ander India als Rajahstan!

We hebben zoveel meer gezien, uitleg gekregen over de Indiase samenleving, over binnenwegen "gereden", gelachen en chai gedronken dan we voor mogelijk hadden gehouden.
Dit alles door de klik tussen ons en zo'n geweldig bescheiden mens als Rattan [er zullen er vast meer zijn], die ons veilig door de hectiek van India loodste. Zijn naam betekent diamant en heeft voor ons in ieder geval geschitterd!

Dit even voor de twijfelaars [wel of geen auto met.... [waren wij ook].

We hebben van alles genoten. Eigenlijk vind ik het onvoorstelbaar dat via Internet dit toch zo goed kan komen."

>>>foto's>>>

Mark, Angélique, Mees en Esmé met Rattan , augustus 2005:

"Na enkele reizen met openbaar vervoer naar het verre oosten wilden we wel eens naar India. We zagen een beetje op tegen het reizen met
openbaar vervoer daar met twee kleine kinderen (3 en 5 jaar) en al
zoekende kwamen we op de site van Rob. Hij regelde voor ons dat Rattan ons 3 weken zou rondrijden volgens een door ons bepaald reisschema.

Voor iedereen met kinderen: reizen met de auto is een uitstekende manier om India te bezoeken! Rattan is een hele aardige en capabele man waar je erg veel aan hebt en die goed Engels spreekt. Het reizen met chauffeur geeft je veel ruimte voor individuele wensen, zonder de nadelen van openbaar vervoer.

We hopen volgend jaar weer terug te gaan en weer van Rattan's en Rob's
diensten gebruik te kunnen maken."

>>> Persoonlijke website >>>

Eke en Michel met Jeevan, augustus 2005:

"Jeevan, als vervanger voor Rattan, nam in Delhi al snel contact met ons op. We kregen direct een goede indruk van hem. Hij probeerde het ons helemaal naar de zin te maken en hij gaf ons prima adviezen. Hij raadde ons vaak goede hotels en restaurants aan, die niet in de Lonely Planet stonden. Het enige nadeel van Jeevan was, dat zijn Engels soms iets minder was. Meestal kon hij zich prima verstaanbaar maken, maar af en toe was hij wat onzeker.

Als je ons vraagt, zou je nog een keer met Jeevan op pad willen, dan zouden wij zeker ja zeggen. Hij is een prima chauffeur met een positieve instelling. Ook zijn rijstijl was goed, in verhouding tot de rijstijl van alle andere bestuurders in India!

We hebben de eerste drie weken veel gezien. Soms hebben we het programma in overleg met Jeevan iets aangepast. De invulling, 1 dag reizen, 1 dag rust, was prima. We hebben mensen ontmoet, die elke dag reisden (met de bus en de trein n.b.!).
Die waren aan het eind echt kapot en gaven duidelijk aan, dat
ze het nooit meer zo zouden doen. Ook het reizen met chauffeur heeft
duidelijk voordelen.

We gaan misschien nog een keer terug naar India. We hadden graag Varanasi gezien en ook Ladakh schijnt erg mooi te zijn. Wie weet volgend jaar? We hebben in ieder geval de smaak te pakken."

Barbara en Willem met Timmie, februari 2005:

"We vonden India geweldig mooi en Timmie was een goede vervanging voor Rattan. Erg leuk dat we Rattan toch nog hebben gezien. Hij is heel aardig. We zijn zondagavond teruggekomen en dinsdag meteen weer gaan werken. Maar je zit meteen weer helemaal in het Nederlandse drukke leven, da´s jammer, want India is zo´n mooi land, daar zou ik wel een paar maanden kunnen blijven.

Wij vonden Varanasi erg vies, maar ook weer heel erg mooi aan de Ganges. De Taj Mahal, de Khuri woestijn en het bezoek aan het kindertehuis vonden we het mooist, jammer genoeg geen tijgers gezien in Ranthambore, 2 safari´s gemaakt maar goed. Pech."

>>> Persoonlijke website >>>

Olivier en Judith met Rattan, november 2004:

"Wij hadden gevraagd om een auto en chauffeur, maar wij hebben in Rattan ook nog een gids, adviseur, bodyguard, verzorger, "regelaar" en vriend gevonden...

Rattan heeft onze reis Gemaakt. Ter plekke heb ik met veel andere toeristen gesproken die ook een auto en chauffeur hadden gehuurd. Over de rijstijl van de chauffeurs was iedereen onder de indruk en tevreden, maar wat ik aan andere dingen gehoord heb !!! Chauffeurs die lui waren en niet wilden rijden, chauffeurs die zich niet wasten, chauffeurs die de weg niet kenden, chauffeurs die voor alles extra geld gingen vragen, chauffeurs die vervelend waren met hun gasten, etc,... etc,... etc,...

Het was ons snel heel duidelijk dat Rattan anders was. Binnen enkele dagen wist hij hoe wij in elkaar zaten en kon ons zo goed adviseren. Hij was altijd klaar om te gaan en stond altijd voor ons klaar.Wat een ventje... wat hebben wij gelachen. Ik mis hem best wel! India zelf was natuurlijk ook geweldig. Met een chauffeur en auto reizen in India heeft alle voordelen (zonder de nadelen) van alleen of georganiseerd reizen, maar dan met alle vrijheid.

Rob bedankt voor je advies... en Rattan we love you !!!"

 

Reacties

Up / Omhoog

eXTReMe Tracker