India Individueel  

start Start

inleiding india Wie zijn wij

autoverhuur india Autoverhuur

reacties Reacties

hotels in india Hotels in India

links india Links

contact Contact

Ans & Ton in Rajasthan 2007

Wij hebben een geweldige reis door Rajasthan gemaakt. Een heel mooi rondje, zoals je aangegeven had in 23 dagen. Het was heel relaxed om alles zo op je gemak te doen. We spraken verschillende mensen onderweg die 15 dagen hadden, maar dan moet je echt alles in een hurry doen. India is super kleurrijk!

Het hindu-geloof is heel interessant met al die verschillende rituelen. Ook een (voor ons) vriendelijk geloof. We vonden de tempels echt schitterend; Ranakpur geweldig! Ook heel verrassend was dat elke stad anders was met andere bezienswaardigheden.In Jaisalmer de ommuring met oude binnenstad en de woestijn met kamelen; in Jodhpur (prachtig blauw) een inmens allemachtig groot fort met leuke audiotoer en de heerlijkste lassi onder de Clocktower; in Udaipur de leuke straatjes en mooie paleis (hier hebben veel inkopen gedaan); in Bikaner het niet zo toeristische en heel echte woestijnstadje met daarbuiten die waanzinnige rattentempel; Mandawa en Jhunjhunu heel dorps met prachtige haveli's.

Jaipur heel rose met een mooi Amberfort en leuke! restaurants (LMB, Natranj, Niro). Agra met werkelijk een heel sereen en indrukwekkende Taj Mahal. Dit was even wat me te binnen schoot nu. Maar ook het straatleven met de mooie mensen, de koeien. Het vervuilste land dat we ooit gezien hebben. Maar toch zo vriendelijk en ook heel open, vooral naar kinderen toe maakten we vele contacten op straat.Voor ons de eerste keer met auto en chauffeur was een hele luxe. Net een groepsreis zonder groep, heerlijk! Mukesh had duidelijk erg veel plezier in zijn werk en dat kun je ook zo goed merken. Geen moeite was te veel. Hij vroeg altijd wat we graag wilden gaan doen. Wij hadden ons ingelezen en vertelden hem dat. Dan stelde hij een dagindeling voor; super! Ook kwam hij zelf nog met tips en andere dingen.

Hij bleef netjes bij de auto wachten als wij iets gingen doen, wees ons altijd aan waar we moesten zijn voor tickets e.d. Wist overal blindelings de weg en kende de hotels. Wij zochten meestal zelf een hotel uit... hij zei wel eens dat dat niks was, maar we gingen toch kijken. We namen het als het ons beviel. Hij pushte ons echt nooit een hotel in van zijn keus! (terwijl hij daar dan goedkoop kan slapen). Hij was grappig en had humor en een zachtaardig karakter. Zijn Engelse woordenschat was wel goed. Ook was hij altijd op tijd. Zeer uitzonderlijk. Dit paste heel goed bij ons, omdat wij ook altijd op tijd waren.

De laatste dag in Delhi met Mukesh zijn we (ook op maandag veel gesloten) van 9.00 tot 17.00 rondgereden en hebben we superveel gezien. Ook een heilige man in een huisje op een kruispunt. Hier komt Mukesh iedere dag even (soort vader). Ook leuk trouwens de astrologen in het fort van Jodhpur, Jaipur. Ook de bioscoop in Jaipur ingeweest super.Wat ons betreft een geweldige reis! Het was een een heel leuke kennismaking met India. Heeeeel misschien willen we met kerst weer voor twee weken teruggaan... Als het aan ons ligt, gaan we zo weer met Mukesh!

Ans & Ton in Rajasthan 2007

Up / Omhoog

eXTReMe Tracker