India Individueel  

start Start

inleiding india Wie zijn wij

autoverhuur india Autoverhuur

reacties Reacties

hotels in india Hotels in India

links india Links

contact Contact

Johan, Marijke en Indra in India

Tijdens de Paasvakantie (14 dagen in april 2009) reisden we samen met Rattan, ongeveer 2300 km door Rajasthan. We volgden zo een beetje de traditionele reisroute.
Het is niet de bedoeling dat we een uitgebreid reisverslag schrijven, want die kan je in overvloed op het internet vinden.

De reis op zich is helemaal niet vermoeiend. Tijdens de warmste periode van de dag reis je in een comfortabele wagen, uitgerust met prima airco. Onderweg is steeds wat te beleven. Er wordt regelmatig halt gehouden om wat fris te drinken, een hapje te eten of om wat extra te bezoeken.

Rattan is een voorzichtige chauffeur, iets wat je van veel Indische chauffeurs niet kan zeggen. (Het verkeer trotseren is één van de topattracties van je vakantie ).

Namiddag kom je steeds op je volgende bestemming aan. De grootste hitte is dan voorbij . Je kan jezelf verfrissen en de geplande bezoekjes doen. Ook hiervoor staat Rattan steeds klaar om je weg en terug naar je hotel te brengen.
Hij helpt je uistekend bij de keuze van een goed hotel en weet altijd een zeer gunstige prijs te bedingen. Probeer het zelf niet beter te doen, want je gaat er niet in slagen.


Toon respect voor je chauffeur en hij geeft je het tienvoudige terug. (Een mooie uitspraak was "chapatti you don't make with one hand").

Tot slot wil ik nog een kleine anekdote vertellen.
Tijdens de kamelentocht in Khuri, waar we in de duinen overnachtten, kwam Rattan zo een 4 km door de woestijn naar ons toe om te zeggen dat er een kleine zandstorm onderweg was, maar dat we ons niet ongerust moesten maken. De storm zou maar 10 minuten duren. Moesten we toch ongerust zijn, zou hij een Jeep regelen om ons terug te brengen.


Onnodig te zeggen dat de storm volop bezig was toen Rattan in ons kamp arriveerde en dat we samen onder een deken kropen om ons te beschermen tegen het opvliegend zand. Dit maar om aan te tonen dat Rattan veel meer doet dan je enkel naar de volgende bestemming brengen.

Hij voelt zich ook verantwoordelijk voor de andere "drivers", want hij is steeds in contact met zijn collega chauffeurs en vraagt hen altijd of de gasten tevreden zijn. Het is zoals Rattan zelf zegt : I feel responsible, because Rattan is NUMBER ONE you know .
Mocht je nog twijfelen? Aarzel dan niet contact met me op te nemen.

Rob, bedankt dat we mochten delen in je vriendschap met Rattan.

Johan, Marijke en Indra.
johanfransens@skynet.be

 

Up / Omhoog

eXTReMe Tracker