India Individueel  

start Start

inleiding india Wie zijn wij

autoverhuur india Autoverhuur

reacties Reacties

hotels in india Hotels in India

links india Links

contact Contact

Wim & Yvonne met Rattan, januari 2014

Ik weet niet waar ik beginnen moet . We hebben de hele wereld afgereisd en hebben dus aardig wat ervaring . We reizen eigenlijk altijd op eigen gelegenheid . Vaak huren we een auto of reizen met bus en trein (Azie ,Africa Zuid en midden Amerika) .

We hadden veel over India gelezen en lazen dat dat vaak wel heel heftig is. Dat je beter niet zelf in dit chaotische, links rijdend verkeer moet gaan rijden. En ze hebben gelijk, alles krioelt door elkaar.
Dus ook ons advies niet zelf gaan rijden.
Na enig zoeken kwamen we op deze site terecht.

Reviews
Na het lezen van de reviews hebben we voor RATTAN gekozen en het was een uitstekende keuze. Maar als u de andere reviews leest is het moeilijk kiezen. Rattan stond ons op te wachten op het vliegveld van Delhi. In de eerste plaats heeft onze chauffeur RATTAN (met hoofdletters) ons de highlights van Rajasthan laten zien ,op een onbaatzuchtige manier zonder ons iets op te leggen. Wij hadden in heel grote lijnen uitgelegd wat en waar we heen wilde.(zeker geen winkeltjes of fabriekjes) Hij stelde elke dag een programma met ons samen ,dat we meestal volgden.

Hotels
De hotels waren allemaal voor de prijs die we na (2 dagen prijs ervaring ) opgaven perfect (gemiddeld 25 euro met ontbijt). Met uitschieters naar 48 euro en de laagste was 19 euro en meestal met uitzicht. We hebben in een fort geslapen met kamers van 80m2 ,de kleinste kamer was misschien 25 m2 en allemaal met badkamer en wc. En allemaal heel erg netjes en schoon (geen spinnetje gezien). Wil je een luxer of minder lux hotel ,dat kan natuurlijk ook .

Tata Indigo
Het is een eenvoudige auto, maar zit en rijdt uitstekend. Hij is een erg goede chauffeur. Elke ochtend kregen we 2 flessen gedistilleerd water, bananen , mandarijnen zonder te vragen . Bovenal is het een heel fijn persoon het klikte al vanaf het eerste moment. We hebben heel wat afgelachen met hem. Op de laatste dag dat we naar huis vlogen werden we nog door Rob Pijpers ( die dit heel vrijwillig beheert, en die aan het begin van elke vakantie staat) opgebeld hoe de reis was verlopen. Prachtig toch. Kom je niet tegen in de professionele reiswereld. Ook RATTAN belde ons de volgende dag na aankomst op , hoe de terugreis was verlopen en of we veilig waren aangekomen. Het is een samenspel van onafhankelijke chauffeurs die allemaal jarenlang ervaring hebben .Rob Pijpers en RATTAN de mannen die dit in feiten al (ik dacht ongeveer 10 jaar geleden) zijn begonnen en ik kan u vertellen met succes.

Ter afsluiting
Ik bedank Rob Pijpers en Rattan voor onze prachtige vakantie in Rajasthan. En we hebben met Rattan afgesproken dat we in oktober 2015 weer met hem naar Noord India en waarschijnlijk ook naar Nepal willen reizen.
Als u inlichtingen wilt moet u natuurlijk in de eerste plaats Rob Pijpers e-mailen voor afspraken.
U mag mij ook bellen en vragen stellen over onze eigen ervaringen onder nr 06 51 06 88 53.

 

Up / Omhoog

eXTReMe Tracker