India Individueel  

start Start

inleiding india Wie zijn wij

autoverhuur india Autoverhuur

reacties Reacties

hotels in india Hotels in India

links india Links

contact Contact

Han met Rattan in Madhya Pradesh, februari 2013

Is dit te vertrouwen? Wie gaan er achter deze site schuil? Dit kwam op toen ik de website ontdekte van "auto en chauffeur door India". Ik heb het gewaagd, de doorslag gaf o.a. dat de helft van de reis betaald moest worden bij aankomst, de andere helft bij vertrek. Ben net terug (27/2/2013).

Heb een maand rondgereisd met Rattan  Singh de chauffeur, en zijn auto, in een minder toeristisch gebied, met een slechte infrastructuur maar met veel bezienswaardigheden en puur India. Ik heb door Madhya Pradesh gereisd. En ik heb het GEWELDIG gehad. Veel mooie paleizen, forten, tempels, mini Varanasis en natuur. Door veel platteland gereisd met veel dorpse beelden, veel kleuren en geuren en de prachtige gele mostardvelden. Ook chaos, viesigheid, maar altijd zeer vriendelijke en warme mensen.

Was eerder in India, samen met mijn vriend. Nu was ik alleen omdat mijn vriend is overleden. Ik heb genoten van alles, en Rattan de chauffeur was goud, diamant en platina tegelijk. Niets was hem te veel. Hij stelde zich bescheiden op en had als motto "de klant is koning". Vaak had ik het idee dat ik na enkele vragen weer een college kreeg over religie, kastenstelsel, corruptie, politiek etc. Dan volgden weer de discussies. Boeiender kon deze reis niet zijn. Wat heb ik weer veel geleerd. Wat voelt dat goed als je zelf al 40 jaar wereldreiziger bent en dan ook nu weer zo enthousiast kunt zijn over een bij toeval ontdekte website, die me deze mogelijkheid van auto en chauffeur onder de aandacht bracht.

Nooit ben ik door Rattan naar winkels, hotels of andere zaken van zijn keuze gebracht. Ik liep zelf de hotels in, onderhandelde over de kamerprijs. Rattan wilde daar niets mee te maken hebben.

Ik zou iedereen deze mogelijkheid van rondreizen door India willen aanbevelen. Flexibiliteit, creativiteit, enige zelfstandigheid en nemen zoals het komt, zijn voorwaarden om zonder stress in dit chaotische, ondoorgrondelijke en onbegrijpelijke land te kunnen rondreizen.

Ruim 33 miljoen hindoegoden, en dan nog al die andere religies met hun goden, corruptie, kastenstelsel etc roepen vragen op, je probeert antwoorden te vinden, maar dan beginnen opnieuw de vragen weer. Boeiend, maar je moet wel tegen onzekerheid kunnen in het leven. Ik had het super.

Mijn volgende reizen, met deze organisatie, broeien al in mijn hoofd. Han Blaakman (hatonu@onsnet.nu ). Mij mag je ook bellen 040-2837926

 

Up / Omhoog

eXTReMe Tracker