India Individueel  

start Start

inleiding india Wie zijn wij

autoverhuur india Autoverhuur

reacties Reacties

hotels in india Hotels in India

links india Links

contact Contact

Peter & Lucia met Anil, oktober 2014

Door “toeval” waren we met Rattan & Co-drivers in maart op groepreis door Rajasthan & Agra; (zie tekstje van Johan: Johan & friends met Rattan & co, maart 2014 ). De reis en lokale cultuur was ons zo bevallen dat we besloten in oktober andere delen van India te bezoeken. Vermits in maart Anil onze chauffeur was, hebben we onze door Rob voorbereide oktober-reis deels door Anil en mezelf verder laten ontstaan en onder wegen aangepast zoals dat bij een echte “roadtrip” kan en mag.

Een leuk en gezellig avontuur met zéér lokale contacten en ook bezoek aan de familie van Anil in Noordelijk India. Rattan hebben we onderweg tweemaal ontmoet; in Khajuraho (plaats met  meer dan 20 erotische tempels) en in Delhi. In maart vierden we Holi holi in Jaipur met de lokale bevolking, tijdens deze reis in oktober vierden we Dussera-feest in Orchha & 3 dagen Diwali-feest (lichtfeest) met het gezin en de buren van Anil in Delhi.

Onze tocht van bijna een maand ging nu door 5 departementen; Haryana (Delhi), Uttar Pradesh (Mathura, Agra), Rajasthan, Madhya Pradesh (Orchha, Khajuraho, Chitrakoot) terug Uttar Pradesh (Allahbad, Varanasi, Sarnath, Lucknow) en Uttaranchal met uitzichten op het Himalaya-gebergte (Nainital, Kausani, Ranikhet, Corbett National Park, bezoek familie Anil in de bergen, Haridwar en Rishikesh) om terug af te sluiten in Delhi (New Delhi, CP en omgeving) met 3 dagen Diwalifeesten.
Voor het eerst in zijn leven maken Anil een reis mee door 5 departementen in één en dezelfde reis.

Een onvergetelijke, prachtige, aangenaam avontuurlijke reis door ‘Midden en Noord-India' met alle dagen lekker eten in een afwisselend decor van:
- steden met tempels (erotische tempels, tempels IN en langs rivieren, tempels met kabelbaan, tempel met dertien verdiepingen, tempels met monkey-gangen, ...), forten en mahals, ...
- steden met boottochten over heilige rivieren met religieuze rituelen en gebruiken,
- vrije en wilde natuur met lokale dieren vrij in de natuur en in nationale parken Panna & Jim Corbett en
- rust in de bergen met zicht op de Himalaya.

Dankjewel voor deze mooie en veilige reis ...

 

Up / Omhoog

eXTReMe Tracker