India Individueel  

start Start

inleiding india Wie zijn wij

autoverhuur india Autoverhuur

reacties Reacties

hotels in india Hotels in India

links india Links

contact Contact

Sylvia, Dirk en Anath in India

India, 13 juli - 3 augustus 2009

Rattan stond ons (ouders van in de 50 met dochter van 16) maandagavond 13 juli 2009, keurig op te wachten en kocht spontaan een paar flessen water toen hij ons daarover hoorde praten. Een vriendelijke man dat zagen we gelijk.

In de auto op weg naar het door ons geboekte hotel in Old Delhi werd er gebeld door Rob Pijpers om te horen of alles tot dan goed was verlopen. Dat verbaasde mij oprecht, ik had niet verwacht dat Rob tot in India contact zou houden. Ook naderhand had Rob diverse malen contact met Rattan over onze reis en ook spraken wij hem nog een keer persoonlijk. (Rob informeert altijd, vertelde Rattan) Menig reisagent kan hier wat van leren.

Al konden we alles prima zelf met Rattan regelen; onze 'relatie' voor drie weken was absoluut prettig en open. Rattan wilde het ons graag naar de zin maken en probeerde altijd aan onze wensen tegemoet te komen. Hij deed voorstellen en wist veel van bezienswaardigheden. Soms voelden wij niets voor zijn idee, het dan afwijzen was geen probleem.

Hij hield altijd rekening met onze wensen door zich in ons te verplaatsen. Soms zochten wij via internet een hotel en soms vroegen we Rattan een hotel te boeken. Het ging steeds in goed overleg.

Rattan is bovendien een humoristische man! En dat zit bij de prijs van € 35,-- (excl. tip) in. De auto (Tata met airco) zit comfortabel en is ruim genoeg voor drie personen met normale bagage.
Rattan is in Nederland/aantal Europese landen geweest wat m.i. een pré is.

Wij hebben een fantastische vakantie gehad en de eerste keer in India als geweldig ervaren. Wat een vriendelijke mensen overal. Redelijk tot goed geïnformeerd zijn we naar India vertrokken en mogelijk is dat mede bepalend voor het feit dat we ons nooit onveilig voelden en zelfs geen dag 'Delhi belly' hadden. Ook onze dochter vond het uitermate boeiend, heeft vele foto's gemaakt en bijna elke dag Indiaas gegeten omdat het zo heerlijk is.

Echter, het verkeer is op een aantal trajecten zéér gevaarlijk. De rijstijl is niet uit te leggen als je het niet hebt meegemaakt. Wat ons betreft het enige, maar aanzienlijke minpunt van een reis door India. Zou er een prijs 'Beste Chauffeur' bestaan, dan zouden wij onmiddellijk Rattan opgeven.

(Wellicht kunnen risicovolle stukken vermeden worden door een binnenweg te nemen, wat vaak fantastische, authentieke dorpjes te zien geeft... ???)

Gezien de toenemende belangstelling werkt Rattan samen met andere chauffeurs die allemaal een eigen auto hebben en, zo vertelde Rattan, allemaal heel veel ervaring.

(Voor wie geïnteresseerd is in ons rondje: vanuit Old Delhi gereden naar Agra-Varanasi-Agra-Jaipur-Pushkar-Udaipur-Jodhpur-Jaiselmer-Bikaner-Alsisar-(New)Delhi.

Het thuis geplande rondje was heel anders, nl. Delhi, Agra, Varanasi, Ayodhya, Lucknow, Haridwar/Rishikesh en zo mogelijk Amritsar. We zagen hier van af omdat Rattan vertelde dat er in juli duizenden Hindoes zijn die te voet water gaan halen in Allahabad en Haridwar, waardoor deze reis veel vertraging zou oplopen.

Voor eventuele vragen : esvewe@hotmail.com

 

Up / Omhoog

eXTReMe Tracker