India Individueel  

start Start

inleiding india Wie zijn wij

autoverhuur india Autoverhuur

reacties Reacties

hotels in india Hotels in India

links india Links

contact Contact

Jacco & Nancy in India mei / juni 2009

Inmiddels zijn wij alweer een weekje terug van onze geweldige reis naar India en Nepal.

Zoals afgesproken stond Avtar (onze chauffeur) ons netjes op te wachten op de luchthaven in Delhi. Het was erg prettig om na zo'n lange reis lekker in de auto te 'ploffen' en je naar een hotel te laten brengen.

Zo is het de hele reis eigenlijk wel verlopen. Avtar stond ons overal bij met raad en daad. Als we bv naar een tempel gingen kijken zei hij van tevoren wat we het beste konden doen (wel een gids nemen, geen gids nemen e.d.). Als we dan alles bezichtigd hadden of lekker ergens hadden gerelaxt hoefden we maar naar de taxi te lopen en Avtar stond weer klaar om ons naar ons volgende adres te brengen.

Hij voelde zich soms schuldig als hij een dagje niet veel hoefde te rijden omdat wij lekker een stukje gingen fietsen. Hij was erg verbaasd dat wij fietsen hadden gehuurd, terwijl hij met z'n taxi "tot onze beschikking" stond?! Wij vonden het gewoon leuk om een middagje te doen (in Kajuraho was dit).

Op een gegeven moment zijn we ook wat ziek geweest en konden we ook zonder meer een beroep doen op Avtar. Gelukkig is het niet zover gekomen, maar als we naar een dokter/ziekenhuis hadden gewild dan had hij dit allemaal geregeld. Dat is wel een tip die we mee willen geven; India bezoeken in juni is niet echt verstandig.
Het is dan érg heet zodat je alles 's morgens heel vroeg of tegen de avond moet gaan bekijken, omdat het overdag gewoon te warm is.
De laatste week (3e week van juni) zijn we in Nepal geweest, daar was het veel aangenamer in deze tijd.

India heeft een grote indruk op ons gemaakt. De drukte, het lawaai, de stank, de armoede maar tegelijk ook de heerlijke geuren van wierook, de mooie kleuren van de saree's van de vrouwen, de vriendelijkheid van de mensen, het geloof met al z'n ceremonies en tempels en gebedsplaatsen en crematieplekken, de bedrijvigheid overal, dag en nacht..... het is vaak tegenstrijdig, maar heel erg mooi om mee te maken!

De laatste week zijn we nog in Nepal geweest, waar we een trekking richting de Himalaya hebben gedaan. Dit was ook een heel mooie ervaring. Je ziet echter al een groot verschil, Nepal is al een stuk meer westers ingesteld t.o.v. India. En dat is wat India zo mooi maakt, het is nog zo puur...

Al met al een belevenis die we nooit meer zullen vergeten!!

Mede door de goede hulp van Rob, aan wie we van tevoren alles konden vragen én de goede zorgen van Avtar (met z'n geweldige humor, die je even door moet krijgen..;-) hebben wij een geweldige vakantie gehad. We kunnen het iedereen aanraden om op deze manier dit enorm indrukwekkende land te bezoeken. 

India goes Europe

Up / Omhoog

eXTReMe Tracker