India Individueel  

start Start

inleiding india Wie zijn wij

autoverhuur india Autoverhuur

reacties Reacties

hotels in india Hotels in India

links india Links

contact Contact

Patrick & Nina met Sudarshan in India

Nina en Patrick reisden met Sudarshan van 3 september tot 17 september 2011 door Rajasthan.We vertrokken op 27 augustus vanuit België naar India. Tijdens onze eerste week vlogen we met een binnenvlucht van Delhi naar Varanasi, van daaruit weer met een vlucht naar Khajuraho, vandaar met een taxi naar Orchha en dan per trein naar Agra.

Daar hadden we afgesproken met Sudarshan. Die was perfect op de afspraak. Trouwens ook tijdens de rest van onze reis was onze chauffeur steeds stipt op tijd, waar we ook afspraken.

Tijdens de voorbereiding hebben we talloze keren via mail met Rob overlegd hoe we het best onze rondreis door Rajasthan zouden aanpakken en plannen. Steeds kregen we antwoord op onze vragen en het meedenken van Rob heeft ertoe geleid dat de planning op een bepaald moment perfect in de plooi viel; wat in de praktijk ook gebleken is.

We deden de ‘klassieke’ Rajasthan tour: Agra – Jaipur - Pushkar – Udaipur – Jodhpur – Jaisalmer – Bikaner – Delhi.
Gezien we voor dit deel van onze reis geen hotelreservaties gemaakt hadden, hebben we ons van in het begin met Sudarshan rond de tafel gezet om te plannen waar en hoeveel nachten we zouden slapen. Nu en dan zaten we ’s avonds samen om de voorbije en de volgende dag(en) te bespreken tijdens een gezellige babbel.

Onderweg lieten we ons voor de hotelkeuze steeds adviseren door Sudarshan en dit is elke keer geweldig meegevallen. Hij hielp ook mee in het bemiddelen van de prijs, wat mooi meegenomen was. Voordeel was ook dat hij daar meestal zelf verbleef, zodat we ’s ochtends ook geen tijd verloren en meteen konden vertrekken. Ik moet zeggen dat een aantal van de hotels waar we verbleven hebben zeker een opname in een reisgids verdienen.

In het hectische verkeer, op de soms erbarmelijke wegen, tussen allerhande dieren en alle soorten voertuigen die soms van alle kanten op ons af bleken te komen, nooit verloor Sudarshan zijn kalmte of zijn humeur en loodste er ons steeds feilloos doorheen.

Onderweg en hier en daar ter plaatse wist hij ons steeds te informeren over het reilen en zeilen en de gebruiken van India en de Indiërs. Zo kregen we ook een beter inzicht en begrip voor dit toch wel immense land en zijn bevolking.. We konden ons geen betere chauffeur en begeleider wensen.

De laatste avond hadden we ook nog een ontmoeting met Rob (die zelf ook in Delhi was) en Rattan, die er op stond om ons, na een zeer lekkere door zijn echtgenote bereide maaltijd, zelf naar het vliegveld te brengen.

Hoed af voor Rob, Sudarshan en Rattan. Bedankt!

Nina en Patrick, Jabbeke – België

 

Up / Omhoog

eXTReMe Tracker