India Individueel  

start Start

inleiding india Wie zijn wij

autoverhuur india Autoverhuur

reacties Reacties

hotels in india Hotels in India

links india Links

contact Contact

Marije & Ewald met Bhaskar, maart 2015

We hebben een meer dan fantastische reis gehad met Bhaskar als chauffeur in Rajasthan. Wat konden we nog meer wensen? Hij reed veilig, hij was zorgzaam, hij had humor, hij was leuk, hij adviseerde ons goed, hij doet echt zijn best voor je, zijn Engels is heel goed, hij was veel meer dan een chauffeur die je van A naar B rijdt. Ik kan hem zeer aanbevelen.

Zijn advies over de reisroute was perfect, en de hotels waar hij ons heen bracht waren dat ook. Meestal tussen de 22,50 en de 30 euro (geef zelf aan welke prijsklasse je wilt). Altijd gunstig gelegen, met een goed restaurant en mooie kamers. Hij krijgt inderdaad soms commissie over een kamer, of kan hij er zelf gratis slapen (lang niet altijd: soms moest hij een eigen kamer in een drivershome bekostigen), maar we gunden hem alles. Hij zorgde zo goed voor ons en we hadden echt plezier met hem. Hij is heel integer en eerlijk. Een gouden vent.

Tijdens deze reis hebben we het geluk gehad ook Rattan te leren kennen. Hij reisde met een ander stel ongeveer dezelfde route in dezelfde tijd, waardoor we hem regelmatig zagen. Ook al zo'n gouden vent die echt zijn uiterste best voor je doet. We hebben supertoffe avonden doorgebracht met beide chauffeurs, en ook met het andere, hele leuke, stel erbij.  Verder vonden we Rajasthan prachtig, het weer in maart heerlijk, de mensen in India echt supervriendelijk en zijn we ieder maar 1 dag ziek geweest. 

Rob heeft ook heel goed bemiddeld, en wat een luxe is het om te weten dat je tijdens je reis altijd terug kunt vallen op Rattan en Rob voor als er iets niet goed gaat. En op Bhaskar natuurlijk, maar Rattan en Rob vormen de achterban. Kortom: het ontbrak ons aan niks. De volgende keer dat we naar India gaan doen we het weer via Rob en met Bhaskar of Rattan. We hebben overigens ook nog twee andere chauffeurs ontmoet van hun groep.Volgens mij zit je sowieso goed bij deze mensen onder Rattans en Robs toeziend oog! 

Was er dan niks wat minder was? Tja, India is niet heel schoon natuurlijk. Daarom viel het me mee dat we maar 1 dag ziek waren. De restaurants in onze hotels waren iig altijd goed, en ook de plekken waar Bhaskar onderweg stopte waren veilig qua eten. Het verkeer is verschrikkelijk, maar Bhaskar rijdt heel goed. Verder vreesden we van te voren een beetje voor hardnekkige verkopers, gidsen en bedelaars, maar als je ze vriendelijk afwijst is er niks aan de hand. Verder is India een uitstekende les in leren loslaten. En dat kan prima in de handen van Rob, Rattan en Bhaskar. 

 

Up / Omhoog

eXTReMe Tracker